Островът на контрастите – Капри

от turist

Приказно красивият и магнетичен остров Капри е една от любимите туристически дестинации на всички ценители на природната красота и почитатели на романтичните кътчета. Скалистият остров в Тиренско море предлага живописни пейзажи, очарователни спираловидни пътища и спиращи дъха панорами. Ако сте любители на природните феномени, легендите и комбинацията от екзотика и древни руини, то този остров е точното място за почивка или разходка. Казват, че остров Капри е от задължителните места, които човек трябва да посети през живота си.
Островът е известен и с парфюмите си. Тук се правят специални о-в Капри, Италияаромати, които можете да си закупите единствено от Капри. Те са само няколко вида и са комбинация от различни цветя и плодове.
Островът е рай за туристи – невероятно синя и кристална вода, прекрасни плажове, бели скали, пещери, руини от миналото, живописни селища с тесни улички. Хотелите са малки, но изтънчени и предлагащи лукс и удобства. Впечатление прави зеленината и приказните цветя, които на места са образували цели стени от цветове. На острова, освен да си почивате, има и какво да видите. Интересни забележителности в Капри са скалите Фаральони; Синята пещера, открита през 1826г.; вилата на Тиберий – „Юпитер“; най-високата точка на Капри – Монте Соларо, от където се открива великолепна гледка към целия остров. В Анакапри се намира черквата „Сан Микеле“, построена през 18 век, както и Villa San Michele, която е била мечтаният дом за шведския физик Аксел Мунте.
Капри е остров на контрастите – от една страна можете да потънете в лукс и да се отдадете на шопинг из луксозните бутици, предлагащи последните дизайнерски колекции, а от друга да се потопите в италианската култура и автентична атмосфера. Исторически настроените пътешественици от друга страна ще се радват на множество забележителности, като замъка-остров, забулен в мистерии и руини и „Лазурната пещера“, в която за да влезете, трябва да легнете в лодката.
Тиберий го прави седалище на своето управление през 26 г. Почти всеки известен художник, дизайнер, кинозвезда, певици и актьори, политик, писател, кралска особа или богаташ е идвал и продължава да идва тук.

Забележителност на острова, която непременно трябва да се види, е църквата Сан Микеле. Строена е почти 30 г. – от края на 17 век до 1728 г. Това е една от най-нежните и изящни църкви не само в Кампания, а и в Италия въобще. Но най-удивително нещо в нея е подът. Покрит е с ръчно рисувана много красива майолика, дело на Леонардо Кияезе. Огромната подова картина представлява сцена от Библията – дървото на изкушенията, змията, езерата и животните, както са описани в Библията; Ангелът, който гони Адам и Ева по поръка на Господ.
На остров Капри ще чуете много легенди за морските нимфи, омайвали моряците с прекрасните си песни. Тук са бленуваните морски гледки и тюркоазно синият безкраен хоризонт. Това е остров Капри, който трябва да се види.

Разходете се из остров Капри с Професия турист и се абонирайте за канала ни тук

Може също да прочетете