За нас

За предаването

Туристическо предаване Професия ТУРИСТ се снима извън България, дори и на места непознати и недостъпни за много хора. Това е първият български екип допуснат да снима уникални природни явления, скъпоценности, струващи милиони, както и интересни традиции, скрити от човешкото око.
Поднесено забавно и непринудено, Професия ТУРИСТ показва на своите зрители приказни места по цялото земно кълбо, запознава ги с културата, традициите и обичаите на други народи, позволява има да станат свидетели на природни забележителности и да се докоснат до един различен свят. Идеята е, гледайки предаването, човек да поиска да пътува до определена дестинация, а ако вече е ходил, да я погледне от друг ъгъл и преоткрие за себе си отново този маршрут.
Професия ТУРИСТ е за хората, които обичат да пътуват, за любознателните, свикнали да съчетават полезното с приятното, за тези, които ще преживеят едно вълнуващо пътешествие вкъщи пред телевизора.

Част от Рекламно-продуцентска къща „Медиа ФЕАР”

Имаме удоволствието да Ви запознаем с дейността на Рекламно-продуцентска къща „Медиа ФЕАР”. Тя е основана през 2004 г.. За този сравнително кратък период от време е успяла да закупи модерна техника и апаратура и да оборудва студио. Работи с едни от най-добрите професионалисти и разполага с млад и амбициозен екип.

Нашият екип

Запознайте се с нашият малък екип, който работи дълги години за съществуването на "Професия Турист"

Адриана Русенова
Водещ
Завършва бакалавър специалност „PR“ и магистратура „Режисура“ в Нов Български Университет. С телевизия се занимава повече от 10 години. Първият й допир с тази професия е като водеща на модна рубрика в магазинно предаване по ТВ „7 дни”. Работи като водеща на Бизнес новини по ТВ „ДЕН” и репортер в предаването „Произведено в България”. От 2005 г. е автор и водещ на предаването „Пътят към успеха”, излъчвано по „Канал 3”, а от 2007 г. – автор и водещ на международното туристическо предаване „Професия Турист”. За себе си казва, че обича да съчетава полезното с приятното, да пътува много и открива нови и интересни места, които да покаже на всички пред малкия екран.
Наталия Петрова
Графичен дизайнер
Завършва бакалавър "Международни отношения", а след това и втори бакалавър специалност "PR" в Нов Български университет. Магистратурата й е в областта на Политическите науки във Виенския университет във Виена, където остава и да живее. Занимава се няколко години с телевизия, като е била репортер и водещ в предаванията "Пътят към успеха" ("Канал 3") и "Професия турист". След това се преориентира и от няколко години се занимава с графичен дизайн. Нейно дело са рекламните материали и нова визия на "Професия турист". Можете да разгледате портфолиото й тук: https://www.behance.net/nataliyapetrova1 Обича да пътува, да чете, да прави и декорира торти.
Добромир Николов
Оператор и режисьор
Завършил е НБУ, специалност „Монтаж“. Учи и „Операторско майсторство“. Заснел е и режисирал много видеоклипове на известни изпълнители, оператор на пълнометражен игрален филм „Гераците“, режисьор на документален филм за група „Ватикана“, режисьор на пулт на документален филм „Паркур – начин на живот“. Млад, но изключително талантлив оператор и режисьор.
Калин Пенчев
Оператор
Работи като оператор от 9 години. Има опит в заснемането на музикални концерти (симфонии, джаз и клубни концерти), спортни изяви (футбол, баскетбол, хокей на лед и други). Бил е част от екипа на „Страх“, „Пълна лудница“, „На кафе“ и „България търси талант“. Обича да пътува и е привърженик на екстремните спортове.
Момчил Александров
Оператор и режисьор
19 години живее и работи в Испания, където завършва и специалност „Кино и телевизионна режисура“. Като главен оператор заснема 3 игрални и над 70 късометражни испански филма. В България е главен оператор на големи концерти. Заснема и клипове на изпълнители като Лили Иванова. Отговорен оператор на пилотния епизод „Домашен арест“. „Професия турист“ го привлече заради страстта му към пътуването и опознаването на нови дестинации.