Полет над о-в Пукет и плуване с делфини

от Адриана

Пукет е красив, но да видим острова от високо е друго изживяване.

На Пукет има частно летище. Като запален пилот Тони получи покана от собственика да пробва самолета и да разгледаме острова от птичи поглед.

Прелитаме над Пукет таун, Биг Буда и едни от най-известните плажове – Ката, Карон и Най Харн. Виждат се и близки острови, до които може да се стигне с лодка.

Местоположението на Пукет е много хубаво. От тук лесно и бързо можете да стигнете не само до други острови, но и до други държави и то на изключително добри цени. А ако си вземете лодка, наоколо има прекрасни места за обикаляне. Високи варовикови скали, издигнали се вертикално от морето и изумрудено зелена вода. Най-известният от тях е Островът на Джеймс Бонд, където е сниман и част от филма. 

Пукет е подходящ не само за младежи с буйна кръв и любителите на среднощни забавления, но и за семействаПукет, Тайланд, Phuket, Thailand с деца или хора, които просто искат да си починат. За всеки има по нещо 🙂 Едно от местата, които препоръчвам да посетите, е делфинариума. Казват, че това е една от най-добрите шоу програми в Азия с делфини. Преди да тръгнете, проверете на страницата им в интернет кога точно има представление и какво е работното време. Дори си запазихме билети през сайта им, като ги получаваме на място. Много е лесно и удобно. Има възможност да се снимаме с делфините и дори да плуваме с тях. Шоуто продължава около час, като в него участват не само делфини, но и тюлен. Той е просто уникален. Върти обръч, танцува с делфините, дори ходи на два крака, придружавайки треньорката си по подиума. А колко целувки раздаде…Очарователен е!

Делфините пък са обичани и от малки, и от големи. Тези невероятни създания направиха такъв спектакъл във водата, че публиката буквално стана на крака.

Следобеда прекарваме вкъщи, като с Алекс си правим палачинки с кокосово мляко. Излизаме и на разходка из квартала. В малките улички се разхождаме между красиви вили с добре поддържани градини. Така стигаме и до язовир за спортен риболов, в който хванаха огромна риба.

Полезна информация и още интересни неща гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни в YouTube

 

СТАТИИ И ВИДЕО ЗА ТАЙЛАНД:

Щурият Патонг на о. Пукет  

Защо красивият Phuket town се пренебрегва от туристите?

Голям ли е Големият Буда на о. Пукет?

Phi-Phi island и морските цигани

Къде да спим и какво да ядем на о.Пукет

Опасен плаж на о-в Пукет

Местим се на о-в Пукет?

В клетката на тигъра и баня със слон?

Carnival Magic на о-в Пукет с 9 световни рекорда на Гинес

Пазарът с преминаващ влак в Тайланд – Маеклонг

Плаващ пазар в Тайланд

Островът на Джеймс Бонд в Тайланд

Коледни празници на о-в Пукет в Тайланд

Тайландско приключение – закъсахме с лодка насред морето

Тайландските Малдиви – Koh Lipe, ни разочарова…

автор: Адриана Русенова 

 

 

 

Може също да прочетете

Остави коментар