Местим се на о-в Пукет?

от Адриана

Зимата дойде и се замечтахме за топлите дестинации. Има едно място, към което винаги се връщаме и то с усмивка – о-в Пукет в Тайланд. Страната на усмивките и този път ни очаква. 

За първи път ще отсъстваме толкова дълго. Плануваме да останем на острова 3 месеца. Каква е причината, тепървао-в Пукет, Тайланд ще ви разказвам. Но сега трябва да напазаруваме. Заминаваме с малкото ни дете и трябва да се съобразим с някои неща. Храната там е пикантна, с много подправки и ядки и съответно той не може да яде всичко. А и му липсват неща, като сирене, кашкавал, пастет, вафли и бисквити. В Тайланд не ядат много сладко, а другите продукти са вносни, което означава, че не се намират във всеки магазин и са на доста по-високи цени. Има т.нар. „магазини за европейци“, където се продава всичко, с което сме свикнали, но цените са няколко пъти нагоре. Относно любимото кисело мляко, си правим в Тайланд. Прясното им мляко е хубаво и без проблем се получава кисело, като само си взимам закваска от България. От Южна Корея си купихме машина за кисело мляко. Между другото там България е известна именно с това. Има и един българин шеф Михаил, който е буквално телевизионна звезда там. Не може да мине и два метра, без да му се поиска автограф. Открил е български ресторант в Сеул, в който се влиза само с резервация, но за всичко това ще ви разкажа съвсем скоро в Професия турист.

 

Трябва да купим и куфари, защото се оказа, че сме с един комплект по-малко. 🙂 Отново залагам на българската марка Естил, тъй като куфарите ми от преди 10 години все още са здрави и съм изключително доволна. 

Във видеото ще ви разкажа още за интересни лекарства в Тайланд, любопитни плодове и какво си купихме с пристигането. А знаете ли, че Red Bull е създаден в Страната на усмивките, а след това адаптиран към европейския пазар? Всичко това и още много неща можете да видите във видеото на Професия турист. 

Абонирайте се за канала ни  в YouTube

СТАТИИ И ВИДЕО ЗА ТАЙЛАНД:

Щурият Патонг на о. Пукет  

Защо красивият Phuket town се пренебрегва от туристите?

Голям ли е Големият Буда на о. Пукет?

Phi-Phi island и морските цигани

Къде да спим и какво да ядем на о.Пукет

Опасен плаж на о-в Пукет

В клетката на тигъра и баня със слон?

Carnival Magic на о-в Пукет с 9 световни рекорда на Гинес

3D музей в Пукет и празници по тайски

Пазарът с преминаващ влак в Тайланд – Маеклонг

Плаващ пазар в Тайланд

Островът на Джеймс Бонд в Тайланд

Коледни празници на о-в Пукет в Тайланд

Тайландско приключение – закъсахме с лодка насред морето

Тайландските Малдиви – Koh Lipe, ни разочарова…

Полет над о-в Пукет и плуване с делфини 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар