Тайландско приключение – закъсахме с лодка насред морето

от Адриана

Когато живееш на остров Пукет, имаш достатъчно време да обиколиш и много нетуристически места и острови наоколо. Наемаме си лодка и тръгваме на еднодневна екскурзия до различни острови наоколо. Очаква ни незабравимо тайландско приключение.

Минаваме за малко през селото на морските цигани. Повече за него можете да гледате в канала на Професия турист в YouTube. В това плаващо село живеят над 300 семейства, дошли от Индонезия преди доста години.

Тайланд, Пукет, Thailand, PhuketС лодка се отправяме към вече любимия ни остров – Coral island. Намира се на 15-тина минути от пристанището на Равай. Освен познатите екскурзии, които се предлагат навсякъде, можете да отидете на още много красиви острови. Ако сте повече хора, излиза много евтино да си наемете лодка. Въпреки че ние си я взехме само за нас. Уговаряме се с водача в колко да ни вземе и се разбрахме да съчетаем няколко острова в един ден.

За да слезем на Coral island, има входна такса – около 5 лв. Отделно се заплащат шезлонгите. Има бар и ресторант, където можeм да обядваме. По принцип се предлага и нощувка в бунгало на пясъка, но трябва да се резервира от рано.

Защо ни харесва тук? Водата е уникално синя, а пясъкът бял. Полегнали палми и тропическа растителност заобикалят плажа, а пред нас още множество малки островчета, изникват от водата. Ако искате спокойствие, просто се отдалечете от пристана. Плажът е толкова огромен, че не се усеща, ако се съберат повече хора, които идват тук по обяд.

Тайландско приключение. Лодката ни се счупи по средата на морето…

С малко дете си е доста притеснително. Добре, че водата е спокойна. Чакаме около 10 минути да дойде друга лодка, на която да ни прехвърлят и да продължим към другия остров.

Благополучно стъпваме на островчето, който е съвсем близо до Пукет. Плажът не е толкова голям и пясъкът еТайландско приключение жълтеникав, но има красиви скали, между които плуват доста цветни рибки и стават хубави снимки. Водата си е все така тюркоазена и прозрачна.

След като се прибрахме, решихме да вечеряме на едно от любимите ни места. Това е заведение, в което със сигурност ще се наядете, ако не и да преядете. За 400 бата, което е около 20 лв. ядем на корем суши, колкото можем да издържим. В цената са включени и студени безалкохолни напитки. При влизането, ни предлагат и супа, като избираме между три вида бульон. Всичко, което минава покрай нас на лента, можем да използваме за готвене. За десерт има плодове и сладолед.

Още интересни неща и полезна информация вижте в Професия турист и се абонирайте за канала ни ТУК

автор: Адриана Русенова 

Може също да прочетете

Остави коментар