Коледни празници на о-в Пукет в Тайланд

от Адриана

Винаги съм искала да посрещна Коледа по къс ръкав и се радвам, че сега имам тази възможност. Намираме се на о-в Пукет в Тайланд и тук ще прекараме празниците. 

По традиция, Бъдни вечер е семеен празник, но тук се събираме с близки приятели, които живеят отдавна на острова. За да помогна за вечерята, приготвям питка и баница с късмети. Във видеото можете да видите как премина самата вечеря и какво ни се падна от баницата 🙂 А Коледната вечер е по-различна – отиваме на Японски ресторант. 

Коледа, Нова година, о-в Пукет, ТайландСедмицата преди Коледа беше и тържеството на Алекс в детската градина. Записахме го тук на градина, защото ще останем няколко месеца на острова. Не само, че ще му е скучно непрекъснато с нас, той си търси компанията на деца, но и за мен това е начин да се развива и учи различни неща. Детската градина е по метода на Монтесори, учителите са много внимателни, помагат му, а обучението е на английски. Бях много притеснена дали ще свикне, тъй като не знае английски, но той се приобщи много бързо, дори с голямо желание ходи. Обстановката също е много приятна – светла, просторна и имат страхотен двор. Какви са таксите, заниманията през деня и самото тържество, гледайте в Професия турист. 

Нова година я посрещаме в българска компания. Избираме ресторант на брега на морето в градчето Ката. Традиционни тайландски танци, вкусна храна, фенери в небето и страхотна заря. Е, не липсваха и изненади – заваля ни дъжд…

Гледайте в Професия турист и се абонирайте за канала ни тук

 

Може също да прочетете

Остави коментар