Carnival Magic на о-в Пукет с 9 световни рекорда на Гинес

Тайландско караоке с приятели

от Адриана
Carnival magic, Phuket, Thailand

Ето ни и пред една от най-големите вечерни атракции на острова Carnival Magic.  

Най-грандиозната феерия от цветове в Пукет. Карнавална магия, която е забавление за цялото семейство.

Carnival Magic е обявено за едно от „Най-великите места в света 2023“, според списание TIME, както и „Най-добър тематичен парк в Тайланд“ от списание LUXlife.

Carnival magic, Phuket, ThailandС 9 световни рекорда на Гинес, това е единственото по рода си място, което задължително трябва да посетите, когато сте на острова.

След като влезете, ви очаква впечатляваща гама от атракции. Има игри и за възрастни, и за деца. Прилича на огромен панаир с магазини, въртележки, представления и много, много забавления.

Паркът е отворен само вечер в определени дни от седмицата, така че проверете предварително. Толкова е красиво и добре организирано, че няма да усетите как ще минат няколко часа тук. Буквално секунда нямате свободна, ако искате да видите всичко. Предлагат се билети само вход, но ви препоръчвам да си вземете с вечеря. Разликата в цената не е голяма, а вечерята също е много атрактивна.

Ресторантът се намира в отделна сграда, украсена с пауни. Според легенда, залегнала в концепцията на това място, тези митични райски птици пазят входа на тайна градина с предсказания за изобилие и младост. Къде откриваме тези символи гледайте във видеото на Професия турист.

Навън вече е тъмно и паркът сякаш придобива друга визия. Усмихнати клоуни, акробати и вълшебници ни приканят да влизаме в различни магазини или да се включим в игрите.

А магазините са още по-невероятни. Сувенири, бижута, дрехи…всичко, което можете да си помислите. Има дори зали, които са като изложбени и показват различни произведения от стъкло, кристал, порцелан. В една витрина гордо се разхожда позлатен тигър, покрит с 252 269 кристала. Тежи 122 кг.

Carnival Magic е спечелил 9 световни рекорда. Най-голямата фигура от хартия. Направата на талисмана на карнавала – слончето Канди, е отнело около 3 месеца. Дори е била на корицата на Книгата на рекордите на Гинес 2022.

Тук се намира и най-голямата машина за пуканки. Висока е 7.89 м и може да направи четири вида пуканки едновременно. Спускат ви ги с асансьорче.

Отиваме към театъра, където се състои грандиозен шоуспектакъл. Но е абсолютно забранен за снимане. Още преди да влезем, си заключваме всички камери и мобилни телефони в специални сейфове. Но все пак се сдобихме с няколко кадъра…В тази зала са поставени още няколко рекорда.

Тук се намира най-голямата театрална сцена, която се движи. На нея преминават над 88 различни декори, както и най-големият кораб – 72 м, почти размерите на джъмбо джет Airbus 380. Оживеният парад включва танцьори, акробати и изпълнители, облечени в цветни костюми, които  представят богатата култура и история на Тайланд. Сцената е оборудвана с един от най-големите LED екрани, инсталирани някога в театър, с дължина 70 метра и височина 22 метра. Разполага и с най-високата арка в света, от която политат стотици балони в края на представлението.

Казват, че истинската магия се случва по време на това шоу и след него – в Царството на светлините. Това са две преживявания, които наистина ще ви оставят без дъх.

Какви още рекорди има в на този чуден карнавал, гледайте в Професия турист и се абонирайте за канала ни ТУК

След карнавала ще ви заведа и на типично тайландско караоке. Наш приятел, българин, живее тук повече от 15 години и ще пее на тайски. Елате с нас!

 

Автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар