Щурият Патонг на о. Пукет

от Адриана

Любимият ни остров Пукет в Тайланд вече е по-близо. Посреща ни със слънце, широки плажни ивици, палми и спокойно тюркоазено море.
Островът не е голям, но е може би най-атрактивното място в Тайланд. Прекрасно съчетание между зелени планини, непроходими джунгли и приказни плажове с бели пясъци и прозрачно синя вода. В по-голямата си част островът е национален парк и на места дори непроходима джунгла, но по крайбрежието се редят добре уредени курорти, скъпи затворени комплекси и частни вили.

Храмовете в Тайланд са не просто красиви, те са истински шедьоври. Малък храм има пред всеки дом и обществена сграда, където местните оставят дарове. Малко по-късно ще отидем до най-известните на острова – Големият Буда и храмът в Чалонг. Не само природата привлича туристите, а и прекрасните условия за почивка и забавления.

Красотата на Пукет е трудно да се опише. Не само природата, но и сама атмосфера тук те карат да се чувстваш различно. Тайландците са много усмихнати и добронамерени. Те ще направят всичко възможно да се чувствате добре, да ви помогнат и дори да отворят дома си за вас. Тайланд е една от най-сигурните и спокойни страни. Законите се спазват, а наказанията сурови.

На Пукет винаги има какво да правите –да се разходите със слон в джунглата, да си играете с някой тигър или маймуна, да си наемете лодка и да обиколите съседните райски острови или пък просто да лежите на плажа и да се наслаждавате на заобикалящата ви красота със студен кокосов орех в ръка.

Хотелите са толкова разнообразни, че трудно ще си изберете къде точно да отседнете. Ние се спряхме на нещо по-традиционно, близо до центъра и плажа на Патонг. Това е най-щурият курорт на острова. За да оцените спокойната част на Пукет, първо трябва да се сблъскате с лудницата тук. И ние, като едни истински туристи, дойдохме първо в Патонг. Този град не заспива нито за секунда.

Плажът е просторен, с пухкав бял пясък и полегнали палми, който приятелски предоставят сянка. Има и много забавления за туристите, на които не им се лежи.

Тайланд е известен и с добрите масажи. Студиа има буквално на всяка крачка, а усмихнати красавици ви приканват да влезете. Цените не се различават особено.

Курортът Патонг на остров Пукет е най-популярното място за забавления за младите хора. Заведенията работят до късно посред нощ, предлагайки различна музика, атмосфера и обстановка.

Нощните пазари са традиционни за Тайланд. На тях можете да хапнете вкусна и прясна храна. Въпреки че е много изкушаваща, внимавайте с храната и по-точно с уличната, защото нашите стомаси не са свикнали с подобни вкусове. Ние не се ограничихме да хапваме само по ресторанти. Искаме да опитаме от всичко. Тук се предлагат шишчета от крокодилско месо, лобстер и различни раци на цена, която в България можем да си купим само щипката му, нетипични плодове и шейкове от тях. Опитахме и известния тайландски сладолед, който се прави само от плодове и мляко, замразени на плоча и

навити на рула. На пазара има и част за сувенири, типични тайландски дрехи и аксесоари.

Патонг е най-популярният град на острова. Някога причината за това е била хубавият плаж, но днес е нощният живот. Ако искате купон до безкрай, елате в Патонг. Ако искате почивка, изберете друг град на Пукет.

Цяло предизвикателство е да минем през най-известната улица Бангла. Хиляди ръце ни дърпат от всички посоки, насочвайки ни в някой бар, еротично шоу, да ни предложат нова промоция. Музика от всички страни, шарени светлини, неописуема атмосфера, която трябва да се усети. Това е мястото за купон на острова и който иска да се забавлява, е добре дошъл. Тук има и много от т.нар. трети пол, но трудно ще ги различите. Наистина са мноого красиви жени.

Какво ви очаква в най-щурия град на острова – Патонг, вижте в Професия турист.

Може също да прочетете

Остави коментар