В клетката на тигъра и баня със слон?

от Адриана

Здравейте от о-в Пукет. Днес ще храним тигърче, ще се къпем със слонове и ще се потопим в подводния свят. И не само – ще се забавляваме в детски център, ще обядваме по тайландски и ще ви покажа плажа Най Харн.

Raga Kafe, Phuket, ThailandНо първо ще закусим в любимото ми заведение в Равай. Отвън нищо не предполага, че тук има такова заведение. Жив плет скрива уютното местенце от главната улица. Тропическа зеленина, водопад и златни рибки навсякъде. Масите са пръснати между цветни или зелени храсти. Водата ромоли и забравяме, че зад оградата е един от най-натоварените пътища на острова. Това заведение се посещава предимно от чужденци. Затова и цените са по-високи. Тук се предлагат и доста сладки неща, като торти и пастички, тъй като в Тайланд не ядат толкова сладкиши.

След закуска тръгваме към едно от най-посещаваните места на острова – Кралството на тигрите. Да влезеш в клетката на тигъра звучи безумно. И наистина сърцето започва да бие учестено, срещайки погледа на това респектиращо и невероятно красиво животно.

Някой смятат, че тигрите са упоени. Но истината е различна. Преди да влезем сме инструктирани, че можем да заставаме само зад животното и да го докосваме го гърба. Попълваме и декларация, че поемаме собствен риск. До всеки тигър седи дресьор, който го занимава, докато ние се снимаме. Можем да останем вътре само няколко минути, като се спазва график за почивка на животните.  

Можете да погалите от бебета до гигантски тигър. Бебетата са много сладки, но те могат да бъдат и по-опасни, защото искат да си играят. Могат да ви захапят или одерат и са много бързи.

От тук отиваме при слоновете. На острова има различни дейности, които можете да правите с тези огромни животни. Едната опция е разходка със слон в джунглата. Изживяването не е за всеки. Качваме се на гърба му и тръгваме по стръмни и криволичещи пътеки. Имам усещането, че всеки момент ще падна в пропастта. Има и по-дълги маршрути, където преминавате през естествени езера и къпете слона, а той ви полива с хобот. Наоколо има и малки слончета, които можете да нахраните с банани.

Но най-приятното е да се изкъпете заедно в морето. Това слонско изживяване е доста предпочитано. Слоновете ви вдигат на хобота си, хвърлят ви във водата и дори целуват дамите по бузата. Всички места, за които ви разказах са с предварителна резервация поне един ден напред.

Ето така стана време и за обяд. Луксозни заведения и туристически места всеки може да ви препоръча. Искам да ви покажа как се хранят местните. Готвят много вкусно, а храната струва до 50 бата – около 2.50 лв. Вярно е, че заведението е неугледно, но това е Тайланд.

Остана време да отскочим и до плажа. Обикновено ходим до Най Харн, като има и много по-малки плажчета наоколо. През сезона картината е по-красива – има доста яхти във водата. Но не си мислете, че ще се разхладите, като влезете, защото колкото е навън, толкова е и вътре.

Имайте предвид, че тук много бързо се изгаря и въобще няма да го усетите. Ако ви се случи, си вземете гел от алое. Има го навсякъде и добре действа  облекчава.

Когато за първи път останахме на острова за по-дълго време, с дете на 3 години, бях доста притеснена с какво ще го забавлявам. Защото интересите на едно дете не са като нашите. То иска игри и компанията на други деца. Но се оказа, че има много места, където мога да го заведа. Във всеки голям и дори по-малък магазин има детски център, където и аз се забавлявам с него. Има такива центрове и на отрито с басейни и водни атракции.

Друго място, което мога да препоръчам не само за деца, но и за любители на подводния свят, е аквариумът. Има надаквариум, о-в Пукет, Тайланд 25 000 животни. Осигурени са и много атракции за децата, както и информационни материали под формата на игра, които им разказват повече за животните. Тук можете да се гмурнете с акула или да нахраните животните. В определени часове в различните зони има шоу програми. Ние гледаме подводен балет.

Кога е най-доброто време да посетите Тайланд, както и още полезна информация, вижте във видеото на Професия турист и се абонирайте за канала ни тук

 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар