3D музей в Пукет и празници по тайски

от Адриана

Всяко дете обича да празнува, особено ако има специален за него ден. А денят на детето в Тайланд се отбелязва особено тържествено и с много атракции за малчуганите. Във всяка община се организират различни дейности, Ден на детето в Тайланд, езерото Най Харн на о-в Пукетсъстезания с награди, концерти и представления. Отиваме в парка до езерото Най Харн, където ни очакват забавления. През този ден атракциите, като аквариум, делфинариум, крокодилско шоу, аквапарк са с вход свободен за деца. Дори моловете, като Central и Jungceylon, също организират различни мероприятия, изложби, рисуване и състезания. Музеите са отворени за децата, за да могат да се докоснат до всички атракции на острова. Атмосферата през целия ден е много празнична, а настроението приповдигнато.

Какво още са осигурили за децата вижте във видеото на Професия турист. А сега ще ви разкажа за 3D музея в Пукет таун. Преди да стигнем до него, спираме на съботен тайландски пазар. Огромно хале с всякакви джунджории привлече вниманието ни, а чужденци от всички краища на света буквално грабят стоките.

Като поразпитах малко в магазина, се оказа, че всичко тук е внос от Япония. Има неща втора употреба и се продават на килограм, но има и много нови стоки с кутии и етикети. Общо взето тук можете да си намерите много интересни неща изключително евтино. Стоките са разделени на сектори и можете да намерите буквално всичко – от книги, часовници, кухненска посуда, инструменти и играчки до мебели. Мебелите определено си заслужават, както и статуетките и дърворезбите.

Най-накрая стигаме до музея. Музей звучи скучно, но не и този. 3D музей в Пукет таун, ТайландОгромни зали са изрисувани по такъв начин, че заставайки на определена точка се получава 3D ефект. Съвременното изкуство е представено по интересен и завладяващ начин и съм сигурна, че усмивката ви няма да слезе от лицето, докато сте в музея. Има постоянна изложба, но и доста гостуващи инсталации. Използвайте въображението си, за да си направите забавни снимки. На острова има няколко подобни места, но това е най-популярното. Също можете да посетите и Selfie музея или обърнатата къща. В Стария град има други музеи, свързани с историята на острова, традициите и културата.

Толкова емоции, че не усетихме как е станало следобед, а дори не сме обядвали. За тайландците храната е по-важна от работата. Когато коремчето се обади, спират всичко, за да хапнат. Затова отиваме на рибния пазар.

Тук можете да си изберете нещо за хапване, буквално от сергията, живо, и да ви го сготвят в близкия ресторант. Излиза на половина от цените на ресторанта, като се заплаща цена за приготвяне – около 5 лв на кг.  

Избираме огромни скариди, два вида риба и рапани. Рибата ни я приготвят по два начина – със соев сос и пържена. Рапаните ги обработват по някакъв начин, но ги сервират с лед, като мезе. Голяма вкусотия!

Ще ви направя част и от нашия семеен празник – Антоновден. Подготовката започва поне седмица преди това. Дори и в Тайланд Тони успя да събере около 30 човека гости. Решихме вместо да запазим ресторант, да го отбележим по малко по-различен начин. Гледайте във видеото 😊  и се абонирайте за канала ни ТУК

автор: Адриана Русенова 

 

Може също да прочетете

1 коментар

Ety 03.02.2024 - 15:55

Zanimatelni istirii

Коментирай

Остави коментар