Занзибар – какво не ви казах…

от Адриана

Колкото и да ви разказвам, винаги има нещо, което съм пропуснала. Заради големия интерес и много въпроси към Занзибар, реших да направя допълнително видео, в което да отговоря на част от въпросите.

Екзотиката в Занзибар не е само на плажа. Какъв е всъщност живота, извън високите стени на хотела? Отиваме до близкото село. Вървим по прашен път, който всъщност е главната улица. Тук са и местните барове, магазини и ресторанти.

Ако искате да си купите нещо от Занзибар, най-добрите магазини с качествени стоки са в Стоун таун. Но и по местните пазари можете да си намерите интересни неща.

Какво всъщност да пазарувате от Занзибар? Подправките и чаят са традиционни тук и има голямо разнообразие. Можете да си вземете сапуни и масла с аромат на ванилия, карамфил и иланг. Шаловете ще пленят всяка жена. Дори и да не носите, с прекрасните си цветове и материя, те просто ви подканят да си купите за спомен. Дървените сувенири, статуетки и картини са на изключително добри цени и също са добра покупка.

Във видеото на Професия турист ще ви разкажа още за живота на местните, какви езици се говорят и как можете да се оправите. Защо богатите хора избират не Занзибар, а остров Пемба, както и кога е най-подходящото време за почивка тук?

Риболовът заема важна част от живота на местните. Той е не само начин на препитание, но и част от културата на острова. Имаме късмет да присъстваме на някакъв странен ритуал за ловене на риба. Обясняват ни, че се прави само от жени, които навлизат във водата с тънки мрежи и хващат малки рибки. През цялото време те пеят и весело се смеят.

Всичко това и още интересна и полезна информация ще откриете във видеото на Професия турист 😊 абонирайте се за канала ни ТУК

 

Може също да прочетете

2 коментари

Kerry Conley 06.02.2024 - 14:06

Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay.

I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

Коментирай
Адриана 21.02.2024 - 10:09

Hello! I have Instagram, Facebook and Youtube where I share new information and videos. You can look for them – Profesia Turist

Коментирай

Остави коментар