Дворецът със сложното име Кьонгбоккунг в Сеул (Южна Корея)

от Адриана
Сеул, Южна Корея, Seul, Sauth Korea

Дворецът Кьонгбоккунг в Сеул е построен през 1394 г. Бил е унищожаван и обновяван няколко пъти. След дълги години в руини, се предприема мащабен проект за възстановяването му. Това е най-големият и величествен дворец в града. В него се пазят реликви, представени са обичаи, свързани с наследството на династията Чосон. Той е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и е един от най-забележителните дворци в Сеул.

За да станат снимките ви още по-интересни, може да си наемете традиционни дрехи от близките магазинчета.

В първия двор се влиза безплатно, но за следващите се заплаща вход. Дворецът има няколко последователни двора, ограждани от ниски сгради. Архитектурата е изключително интересна.

Още в самото начало Кьонгбоккунг е бил най-големият сред палатите, като в неговият комплекс влизали общо около 500 постройки. Той е сериозно разрушен от японското правителство в началото на 20 век.

Най-величествена е тронната зала. До нея се стига по каменни стъпала. Таваните са изрисувани с уникални декорации и орнаменти. Залата е използвана от краля и свитата му за съвещания и срещи с чуждестранни гости. Тук са провеждани  коронации и други кралски събития, дори сватби.

Малко любопитни факти за корейския крал. Той имал една официална съпруга, но на негово разположение били и наложниците, живеещи в двореца. Най-големият късмет за тях бил да родят на краля мъжки наследник, който автоматично получавал място в линията за наследяване на трона, след принцовете, родени от официалната съпруга. Придворните дами постъпвали в двореца едва на 4-5 години, но въпреки това ги подлагали на тест дали са девствени. Било особено важно момиченцата да осъзнаят, че единственият мъж, на когото някога биха могли да принадлежат, ако той ги пожелае, бил само кралят. Ако някоя някога престъпела това правило и се отдадяла на друг, я заплашвала смърт чрез отравяне.

Но в двореца има и много романтични истории…едно от крилата му е построено специално за жена, пленила сърцето на краля. Вижте повече във видеото на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни ТУК

 

СТАТИИ И ВИДЕО ОТ ЮЖНА КОРЕЯ

Южна Корея – нереална действителност 

Южна Корея – какво ли ни очаква? 

От върха на Сеул – Телевизионната кула (Южна Корея) 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар