С корабче по Сена и от върха на Айфеловата кула

от Адриана

Париж, като град на романтиката, може да предложи много приятни изживявания. Едно от тях е разходка с корабче по Сена. Малкото корабче се клатушка покрай красиви стари сгради, промушва се под богато украсени мостове и преминава покрай най-известните забележителности на Париж. Има спирки на Айфеловата кула, музеят Орси, Сен Жермен Де Пре, Нотър Дам, Ботаническата градина, хотел Де’вил, Лувъра, улица Шанз Елизе. Билетът важи за цял ден, като туристите могат да слизат на всяка спирка, за да разгледат забележителностите и после да се качат на друго корабче по маршрута. Това е изключително удобен начин  да разглеждате забележителностите в близост до Сена. По-удобен от автобусите, предлагащи услугата обиколка на Париж,  защото се избягват задръстванията.

След тази прекрасна разходка, се отправяме към прочутия хълм Монмартър. Той е известен с красивата си архитектура. През 19-ти и 20-ти век тук са творили едни от най-прочутите художници. Сред най-популярните имена са Пабло Пикасо, Винсент Ван Гог, Амедео Модиляни, Анри Матис, Едгар Дега, Клод Моне, Салвадор Дали.

Това е един от най-аристократичните квартали на града. За него казват, че носи духа на Париж, далеч от стъклените витрини и лъскави бизнес сгради. Кварталът е със забележителна архитектура. Има безброй малки улички, на които местни художници Ви приветстват с желанието да Ви нарисуват портрет. Тук се намира и невероятната базилика Сакре Кьор, от чийто площад се открива неповторима гледка към града. Монмартър е най-високото място в Париж.

За да се придвижим към следващата забележителност, ще използваме метрото. Споменах ви, че транспортът в Париж е изключително добре организиран. Стига да следвате номера на влакчето, което ви трябва, ориентирането е много лесно. Метрото е открито на 19 юли 1900 г. и разполага с шестнадесет линии и 380 метростанции.

Излизаме от метрото и пред нас се открива една от най-емблематичните гледки за Париж – Айфеловата кула. Построена е от Густав Айфел и неговия екип като входна арка на Световното изложение в Париж от 1889 г.

Още разходката ни в Париж и какво се вижда от Айфеловата кула, гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ. Абонирайте се за канала ни в YouTube

 

СТАТИИ И ВИДЕО ОТ ФРАНЦИЯ:

Париж – град на романтика, парфюми и изкуства 

Корсика – тайнствено и желано късче земя 

 

Може също да прочетете

Остави коментар