Крокодили и Китайска нова година на о-в Пукет

Биг Буда, Пукет таун, Ката и Патонг, Black rock viewpoint и още интересни неща

от Адриана

О-в Пукет е спечелил сърцата ни и вече знаете, че прекарваме доста време тук. Ставаме рано, за да посрещнем утрото от най-големия храм на острова – Биг Буда. А колко голям всъщност е той – „само“ 45 метра висок и 25 метра широк. Все още не е завършен, но работата напредва. Наоколо има различни статуи на Буда, сувенири, място за медитация. Отиваме на долния етаж при монасите, да ни вържат на ръката гривна, като ни благословят за здраве и късмет.

След това се отправяме към Пукет таун. Той не прилича на другите градчета на острова, а има своя атмосфера. Някак подредено, кокетно, с елегантни и уютни ресторанти и кафенета. Един от отличителните му белези е добре запазената китайско-португалска архитектура, придавайки уникален вид.

Не е ясно кога точно е построен градът, но съществува поне от първата половина на 19 век. По това време много китайски имигранти работят в калаените мини на Пукет.

На острова сме по време на Китайската нова година. Тя не започва на 1 януари, а според лунния календар. Навсякъде е празнично украсено, с много атракции, китайски панаири и огромни дракони. Как точно се посреща Китайската нова година, гледайте във видеото н ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ:

 

Бях ви обещала да ви заведа на крокодилското шоу. То трае около 15-20 мин, в което дресьорът се качва върху тях, слага си ръката или главата в устата им. Можете да се снимате с бебе крокодилче и да нахраните големите крокодили. Според рекламата трябваше да има и дресура на змии, но тук си седяха в аквариуми. На острова има няколко места, където се провеждат подобни представления. Вероятно има и по-интересни.

Привечер решихме да посетим Black rock viewpoint, но се оказахме неподготвени. Оставихме си мотора в ниското, защото теренът е за АТВ, и тръгнахме пеша по прашната улица. Представете си какво става, като мине колона с няколко АТВ…После ни очаква пътечка през гъста джунгла със знаци „Внимание! Змии!“ А навсякъде се чува оглушителния звук на цикади. Какво видяхме накрая и заслужаваше ли си, гледайте във видеото.   

Знаете за слабостта ми към камъните и бижутата. В Равай открих магазинче, което внася камъни от Южна Африка. Поръчах си един от най-редките полускъпоценни камъни – черен опал. Полускъпоценните камъни са едни от най-разпространените материали за изработка на бижута. Ценени са не само заради красивите багри, но и заради лечебните си свойства.

Все ви разказвам за Равай, защото ние живеем тук. Затова ще се разходим до съседното градче Ката, а след това ще празнуваме Китайската Нова година в Патонг.

Пътувайте с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни ТУК

Още СТАТИИ И ВИДЕО ЗА ТАЙЛАНД:

Щурият Патонг на о. Пукет  

Защо красивият Phuket town се пренебрегва от туристите?

Голям ли е Големият Буда на о. Пукет?

Phi-Phi island и морските цигани

Къде да спим и какво да ядем на о.Пукет

Опасен плаж на о-в Пукет

Местим се на о-в Пукет?

В клетката на тигъра и баня със слон?

Carnival Magic на о-в Пукет с 9 световни рекорда на Гинес

3D музей в Пукет и празници по тайски

Пазарът с преминаващ влак в Тайланд – Маеклонг

Плаващ пазар в Тайланд

Островът на Джеймс Бонд в Тайланд

Коледни празници на о-в Пукет в Тайланд

Тайландско приключение – закъсахме с лодка насред морето

Тайландските Малдиви – Koh Lipe, ни разочарова…

Полет над о-в Пукет и плуване с делфини 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар