Вечният град – Рим!

от Адриана

Това е място, което няма да ви остави безразлични. Тук и няколко дни няма да ви стигнат, само за да разгледате и основните забележителности. Тук е и суверенната държава Ватикана, седалище на Римската католическа църква и папата.

Колизеумът е символ не само на Рим и Италия, а и на силата на цяла една империя, където лъвове и гладиатори се изправяли едни срещу други преди хиляди хора. До него е и арката на Константин. Интересна е с това, че всички нейни части са взети от по-стари паметници и сгради.

Рим е най-големият град не само в Италия, но и един от най-големите в Европа. Предградието му достига до Тиренско море. Градът съществува от 2800 години, като е минал през различни периоди, власт и е видял и преживял толкова много исторически събития.

За Рим може да се говори много. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Той е смесица от грандиозни забележителности, бурен италиански живот, дизайнерска мода и вкусна храна.

Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестни дворци, неповторима архитектура, изящни статуи и базилики на хиляди години.

В града има много какво да се види. Зависи с колко време разполагате, но сред основните забележителности са фонтанът Ди Треви, Пантеона, Площад Испания. А за Ватикана ви трябва предварителна резервация и около няколко часа чакате. Така, че по-добре си отделете цял ден. Но пък си заслужава. Музеите на Ватикана съхраняват една от най-големите колекции от произведения на изкуството в света.

Нашата разходка в Рим гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни ТУК

 

Препоръчвам и другите видеа и статии от Италия – районът на Пулия, Кампания, Сицилия, о-в Сардиния, Тоскана. Потърсете ги на сайта или в канала на Професия турист в YouTube

Пътуването е осъществено по програма на ABAX и Ekvator.bg

автор: Адриана Русенова

 

Може също да прочетете

Остави коментар