Хубави ли са хотели и храната в Шри Ланка?

от Адриана

Когато планираме пътуване, винаги се интересуваме какви са хотелите и храната. По време на пътуването ни в Шри Ланка отсядахме на различни места – от планината до морето и опитахме различна кухня.

Sri Lanka, hotel, food, Шри Ланка, Коломбо, храна и хотелХотелът ни в Коломбо се намира на брега на морето. Океанът се разбива на метри от нас. Лягаме и ставаме с шума на вълните. Ако искате да се изкъпете в океана, бъдете изключително внимателни. Има много силни течения, а вълните буквално ви захлупват. Дори и да сте на плитко, водата просто ви носи. На мен ми трябваха около 10 минути, за да направя буквално една крачка да изляза. Наложи се да ме издърпат от брега.

Ако предпочитате басейн, хотелът разполага с няколко. В комплекса е спокойно, но на оградата ни очакват и много търговци, предлагайки различни сувенири, дрехи и шалове. Цените са доста завишени, така че задължително се пазарете.

Хотелът ни в Канди се намира малко извън града, един от най-добрите в района. Разположен на хълм, предлага прекрасен изглед към града. Стаята ни е на два етажа – горе е спалня и баня, а долу хол и тераса.

Но най-очарователен е комплексът ни, разположен на брега на езерото Амая. Малки къщички са пръснати под дебелата сянка на високи дървета, а всяка сутрин ни буди песента на птичките. 

Още за обстановката и услугите, предлагани в хотелите, вижте в Професия турист и се абонирайте за канала ни ТУК

 

Традиционната кухня на Шри Ланка се състои основно от варен или бланширан ориз, поднесен с къри. Къри се слагаSri Lanka, hotel, food, Шри Ланка, храна, хотел не само в ястията с риба или месо, а в зеленчуци, та дори плодове. В повечето ястия има и кокосово мляко, което им придава уникален вкус. Имайте предвид, че местната кухня е доста специфична. Използват много подправки и люто. Дори салатите са люти. В хотелите се стараят да има разнообразие от различни ястия, европейска кухня, дори има тематични вечери.

Десертите са вкусни, с леки кремове, плодове и кокос. Но най-хубави са истинските плодове. Има поне 5-6 вида, като манго, папая, гуава, ананас и други.

Още за кухнята в Шри Ланка вижте във видеото и се абонирайте за канала ни ТУК

СТАТИИ И ВИДЕО ЗА ШРИ ЛАНКА:

Добре дошли в Шри Ланка! 

Колко струва една чаша чай? 

Храмът на зъба – най-свещеното място в Шри Ланка 

Танци с традиция в Шри Ланка 

Лъвската скала – крепостта Сигирия в Шри Ланка 

Традиционни занаяти в Шри Ланка 

Сафари в Шри Ланка – заслужава ли си? 

Столицата на Шри Ланка – Коломбо 

Скъпоценни камъни от Шри Ланка – заслужават ли си? 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар