Откъде какво да си купим – любими бижута

от Адриана

От пътешествията предпочитам да си купувам нещо, което да ми остане за спомен – картини и бижута. За картините вече ви разказах и можете да гледате тук. Днес ще ви покажа някои от по-интересните ми бижута.

 

Един от медальоните, който най-много нося, това е картуш от Египет. С египетски йероглифи е изписано името ми. Носи се за защита и късмет. За него ще ви разкажа в отделно видео, защото е много интересна самата символика.

А един от любимите ми пръстени е с черен диамант от о-в Мавриций. Той има интересна история, която можете да чуете във видеото 😊 Острова си купих още висулка от син корал. Имайте предвид, че изнасянето на корали от Мавриций е абсолютно забранено. Можете да си закупите от гмуркач за корали или специализиран магазин, които да ви издадат сертификат.

Ще ви покажа още и бижута от червен корал от о-в Сардиния, камея от Помпей, часовник с венецианско стъкло от о-в Мурано, вулканични камъни от Етна.

Както вече ви разказах, скъпоценните камъни в Шри Ланка са в голямо изобилие, на добри цени и високо качество. Отивайки там, можете да се зарадвате с едно хубаво бижу. От там е сапфирът в пръстена на принцеса Даяна, който си купих от Лондон, а комплекта към него допълних от Камбоджа.

Още много неща имам да ви разказвам. Гледайте в Професия турист и се абонирайте за канала ни ТУК

Може също да прочетете

Остави коментар