Изумруденият бряг Коста Смералда

Скъпоценният камък на о-в Сардиния

от turist

13411853_10209069023823694_49739151792897303_oНепознатата и затънтена Сардиния започва да излиза на светло в края 60-те години на 20 век. Известен международен консорциум решава да създаде място за забавления на членовете му и техни приятели, като запази непорочната красота на мястото. Така започват да търсят най-подходящото за целта и идват тук. Впечатлени от красотата, 55-километровият девствено чист бряг е купен от консорциума, оглавяван от принц Карим, Ага-хан, Рокфелер, Круп, и други известни личности.
Идеята е била всичко наоколо да бъде максимално запазено, а постройките – в пълна хармония с природата. Това място символизирало Рая. И като такъв тук няма гробищен парк, нито болница, защото в Рая хората не боледуват и не умират.
Порто Черво е главният център на 55-километровата курортна ивица, известна като Коста СмералдаКоста Смералда. Въпреки че от построяването на градчето са минали доста години, той все още пази атмосферата си и комбинацията от изисканост и спокойствие, които и до днес привличат хиляди. Тук са изящните бутици на всички световни марки, уютни ресторантчета и кафетерии, които са доста скъпи. Постоянните жители на градчето са не повече от 200.
Сардиния днес е смятана за едно от най-вълшебните кътчета в света за свръхбогатите и световноизвестните. Това е едно екологично чисто място, при което и най-малката подробност е в пълна хармония със заобикалящия го приказно-красив пейзаж. Върху проектите тук работят едни от най-добрите архитекти в света. Сградите в комплекса не трябва да са по високи от дърветата, а много от тях са издълбани в самите скали. Повечето от тях са с овални форми, тъй като в природата няма прави ъгли. Цветовете на сградите са свежи, пролетни, предимно в розово, крем и зелено. Комините са много интересни, копие на сардинските. До някои от вилите на елита се стига с хеликоптер и няма улици между тях.
Изумруденият20160531_125134 бряг или скъпоценният камък на остров Сардиния е изключително оживен и елегантен, градчето е символ за разточителството и лукса, които изпълват атмосферата.
Според други класации от десетте топ места в Европа, където можете да срещнете най-известните и богатите хора в света, на първо място е Коста Смералда. След това идват Кан и Монако.
Плажовете, някога уединени, днес са пълни с почиващи от цял свят, чиито високи изисквания са гаранция, че сте попаднали на най-доброто място за лятната си почивка. Пясъкът е ситен и бял. Водата прозрачна и толкова изумрудено синя, че чак нереална.
В това предаване ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви покажем и други варианти за ваканция на острова, но на доста по-достъпни цени. Хотел, в близост до Кастелсардо, също предлага прекрасни условия за почивка. Освен красивата панорама, разполага и с малък частен плаж на разположение на гостите.
Няма да пропуснем да опитаме и сардинската вечеря. И няколко дни в тук са достатъчни, за да си развалите фигурата. Храната е изключително вкусна, местно производство.

Всичко това и още много в предаването ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ. Абонирайте се за нашия канал тук

Може също да прочетете