Остров Мавриций – добре дошли в Рая!

от Адриана

о-в МаврицийСпоред Марк Твен „Господ създал първо остров Мавриций и едва след това, по негово подобие, сътворил и Рая.“ Вие сте с предаването Професия турист и добре дошли в Рая.

Определено е бил прав. Този остров е истински Рай, и то на Земята. Климатът е топъл и приятен, пясъкът бял, а лагуните сини. Приятен морски бриз гали лицето, а вкусни екзотични плодове можете да похапвате по всяко време.

Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от Мадагаскар. Столица и най-голям град е Порт Луи, а езиците, на които можете да се разберете тук са английски, френски и креолски, ако случайно сте го учили някъде.

Остров Мавриций е открит през 1507 г. от португалски мореплаватели, като никога преди това не е бил населен с хора. През 1598 година холандците завладяват Мавриций и му дават името на принца на Оранж – Морис дьо Насау. Страната получава независимост през 1968 година, а от 1992 г. Мавриций е република.

Бреговата ивица е 177 км и всяко едно кътче от нея е прекрасно с белите си и нежни пясъци. Те са осеяни с корали и знам, че много ви изкушават да си вземете за спомен, но това е абсолютно забранено. Ако на летището открият дори и най-малкото парченце корал у вас, ви грози голяма глоба.

Както си почиваме на плажа, дочуваме приятен звук на латерна. Това е камиончето за сладолед. Казват, че сладоледът бил уникален, но честно да си призния, не е нещо особено. Освен цената, която е доста висока.

Пътувайте до о-в Мавриций с нас и се абонирайте за канала ни тук:

Може също да прочетете

Остави коментар