Остров Мавриций – добре дошли в Рая!

от Адриана

о-в МаврицийСпоред Марк Твен „Господ създал първо остров Мавриций и едва след това, по негово подобие, сътворил и Рая.“ Вие сте с предаването Професия турист и добре дошли в Рая.

Определено е бил прав. Този остров е истински Рай, и то на Земята. Климатът е топъл и приятен, пясъкът бял, а лагуните сини. Приятен морски бриз гали лицето, а вкусни екзотични плодове можете да похапвате по всяко време.

Мавриций е островна държава в югозападния Индийски океан, на около 900 км източно от Мадагаскар. Столица и най-голям град е Порт Луи, а езиците, на които можете да се разберете тук са английски, френски и креолски, ако случайно сте го учили някъде.

Остров Мавриций е открит през 1507 г. от португалски мореплаватели, като никога преди това не е бил населен с хора. През 1598 година холандците завладяват Мавриций и му дават името на принца на Оранж – Морис дьо Насау. Страната получава независимост през 1968 година, а от 1992 г. Мавриций е република.

Бреговата ивица е 177 км и всяко едно кътче от нея е прекрасно с белите си и нежни пясъци. Те са осеяни с корали и знам, че много ви изкушават да си вземете за спомен, но това е абсолютно забранено. Ако на летището открият дори и най-малкото парченце корал у вас, ви грози голяма глоба.

 

Пътувайте до о-в Мавриций с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни в YouTube

СТАТИИ И ВИДЕО ОТ о-в МАВРИЦИЙ

Остров Мавриций – добре дошли в Рая! 

По ръба на кораловия риф на о-в Мавриций 

Феноменът цветната земя в Мавриций – илюзия или неразгадана загадка? 

На гости в имение и фабрика за ром в Мавриций 

Какво да видим в Порт Луис – столицата на Мавриций 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар