На лов за крокодили в Кения

Обяд на самотен остров

от Адриана

След топлото посрещане на о-в Фунзи в Кения, отново се качваме на лодките и тръгваме към една пясъчна коса. Това е пясъчна ивица, образувала се при отлив. Прекрасно място за плаж, но можете да го използвате само няколко часа преди водата отново да го залее. Наоколо забелязваме и интересни лодки, направени от цяло мангово дърво. То трябва да бъде подбрано внимателно, да се издълбае и след това да се изпробва, докато се убедят, че може да се плува на по-дълбоко с него.

На една пясъчна коса се виждат и нашите щъркели, подготвящи се скоро да си дойдат. Събират се на ята, както ние сме ги виждали края на лятото.Кения

Тръгваме сред мангровите гори, за да търсим крокодили. Тук има доста. Обикновено се излежават по брега на припек, но често се виждат и във водата. Лодките ни са доста плитки и адреналинът ни определено започва да се покачва при тази мисъл.

Здравеопазването тук не е на високо ниво. Особено в селата. Там разчитат на собствените си познания за растенията, които биха могли да им помогнат. Например, хининовото дърво се използва при малария. Ако не се вземе, повечето пъти е със смъртоносен край. Ако стъпите на морски таралеж, зелено клонче от папая помага.

Когато водата е ниска, мангровите гори са пълни с рибари. Не толкова за риба, колкото за раци. Могат да се хванат огромни раци от по 1 кг. Изградени са и съоръжения за риба, като талян. Насочват рибата и я вкарват в огради. От там не могат да излязат. Когато водата се покачва, почти ги покрива.

Разнообразието от животни тук е огромно. Не само във водата, но и по дърветата.

Е, крокодили не срещнахме, но пък тръпката си заслужаваше. Спираме на един необитаем остров, за да обядваме. На брега е построено нещо като ресторант, където можем да отпочинем и да се насладим на местните специалитети. Тук няма ток и всичко е приготвено на огън. Такава вкусотия няма. Пресни раци, риба и лобстер с кралски скариди. Придружени от свежи салати и студени питиета. Просто фантастично!

Всичко това и още интересни неща ще видите в Професия турист и се абонирайте за канала ни тук

И още снимки: 

обяд на самотен остров. Морски дарове, приготвени на огън...
на лов за крокодили в мангровите гори
лодката е много плитка и почти достига водата
така изглежда брега по време на отлив
съоръжения за лов на риба
пясъчна коса, прекрасно място за плаж
щъркелите се приготвят за полет

Може също да прочетете

Остави коментар