Контрастите на Кения

Как ни посрещна Кения и подходящо място ли е за почивка?

от Адриана

Очаква ни едно интересно и екзотично пътуване. Кацаме на летище Момбаса в Кения и веднага се потапяме в обстановката. Минаваме през града на път за хотела. Улиците са прашни, като на места дори няма път. Сградите са олющени и често неизмазани. Но има едни комплекси, които са изключително добре поддържани, в свежи цветове и сякаш греят – това са училищата. Такова е и отношението им към образованието.  Децата може да нямат дрехи и обувки, но училищните униформи се поддържат чисти и изпрани. Всички ходят на училище, дори да се налага да вървят километри пеша.

Историята на страната датира от каменната ера, което прави Кения една от най-старите в света. Тук са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. През 7 век по бреговете на Кения възникват арабски и африкански селища от народността банту. От 11 до 15 век се появяват първите градове-държави.

Столица и най-голям град е Найроби. Средните температури са между 24 и 27 градуса.Гледка от хотела ни в Кения

След дългия полет имаме нужда от леко освежаване преди да се впуснем в днешното приключение. Кения е не само безпорядъкът, който видяхме по пътя насам, но и място за прекрасна почивка. Настаняваме се в прекрасен хотелски комплекс на брега на океана. Тук трябва да бъдете много внимателни, когато отваряте вратата на терасата и в никакъв случай не я оставяйте дори и открехната с мрежа. Пълно е с любопитни маймунки, които за части от секундата с ловки пръстчета отварят и влизат вътре. Не си позволявайте и да ги храните, защото после няма да ви оставят на мира. Хотелът е разкошен. Просторен, с много зеленина, няколко басейна, барове и ресторанти. Обслужването на високо ниво, а храната внимателно подбрана и изключително вкусна. Относно океана…ооо той е пленителен. Променя се непрекъснато, както в цветовете, така и в приливи и отливи. А тук са огромни – само след няколко часа този бял пухкав пясък ще изчезне.

Можете да избирате дали да бъдете настанени в централната хотелска част, която представлява няколко сгради на по 3-4 етажа или в малки вили, пръснати сред палми и цветни храсти. А най-любимото място на всички е инфинити басейн, с гледка към океана.

Всичко това можете да видите в поредния епизод на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и да се абонирате за канала ни тук:

Може също да прочетете

Остави коментар