Анталия – какво да видим?

от Адриана

Едно от най-предпочитаните места за почивка са турските курорти около Анталия. Районът е подходящ не само за лятна ваканция, а за почивка през цялата година. През зимата температурите не падат под 16 градуса.

На върховете на близките планини се вижда сняг. Така до обяд можете да карате ски, а следобед да се къпете във водите на това невероятно синьо море.

Анталия, ТурцияАнталия е много европейски град. Тук живеят много млади хора заради престижните университети в града. А туристи от цял свят избират Анталия целогодишно, заради добрия климат. Ресторантите и кафенетата са не само традиционни, но и на известни международни вериги. Цените дори са посочени в евро и долари, като приемат и тази валута.

Една от забележителностите е портата на император Адриан, откъдето започва и Стария град на Анталия. В централната част, освен хубави магазини, има и чаршия, на която можете да се пазарите на воля.

В Анталия има много паркове, особено покрай морето. В тях са организирани места за пикник, спорт, алеи за разходка и детски площадки. Там са и най-скъпите квартали. Как се живее в тях, ще ви разкажа в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ:

 

Водопадът Дюден е изключително красиво място, особено ако сте на корабче под него. Водата пада от 40 м височина.

Турция е известна с висококачествените си кожени изделия и бижута. Ще ви заведа и до най-известна фабрика за кожа в Анталия. Продукцията се изнася за Италия, Франция и Германия, а тук има модели от световните подиуми. Ще  посетим и най-големият дистрибутор на италиански бижута за Анталия и швейцарски часовници. Има над 25 000 артикула.

Около Анталия са най-скъпите и престижни курорти. Почти залепен за града е Кунду. Това е турският Лас Вегас. А следващият е Белек. Сгушени сред борови гори са малките къщички на най-луксозните хотелски комплекси. Известен курорт е и Сиде, където ние ще отседнем.

Ще ви разкажа още много неща в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ. Абонирайте се за канала ни в YouTube, за да научавате първи.

Пътуването е осъществено по програма на Onex Tour

ОЩЕ СТАТИИ И ВИДЕО:

Чудото на природата Памуккале и Хеараполис

Фетие и призрачният град Каякьой (Кармиласос) 

Загадките на Древна Ликия 

Неочаквано красивият Каш и потънал град 

Препоръчвам и публикациите с видео от Кападокия

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар