Чудесата на Девата от Фатима

от Адриана

Има едно място в Португалия, където чудесата се случват, желанията се сбъдват, а хората намират отговор на най-съкровените си молитви. Това е едно от най-светите места в Европа. Третото по значимост за поклонение след Йерусалим и Ватикана.

Градчето се нарича Фатима зарази легенда от времето на маврите, която ще ви разкажа във видеото на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ.  А самото място е толкова свято това място не заради легенда, а реална случка.

Само да подчертая, че това е най-религиозният район на Португалия. Тук хората са фанатично вярващи. Имало период, когато започват преследвания срещу вярващите и се затварят църкви. Точно тогава се случва и това чудо.

През 1917 г. Луция и двамата й братовчеди, били на паша с животните. Почти на една възраст, около 10 години, те трябвало да се погрижат за стадото. Задава се буря, небето почерняло. Децата тръгнали да прибират стадото в една пещера. Изведнъж се случва чудо – виждат в небето жена в бяло с броеница (Католиците също се молят с броеница). Това не е сън, защото и тримата виждат едно и също. Девата проговорила на Лусия и й казала, че трябва да идват тук в продължение на 6 месеца на 13-то число, за да им предаде три тайнства, които да достигнат до хората. Две от тайните са били разкрити през 1941 г. в документ, написан от Луция по молба на Хосе Алвес Корея, епископ от Лейрия.

Първата тайна е свързана с видение за Ада. Девата е показала на децата мъката и страданията на подземния свят и неговите обитатели.

Второто предсказание твърди, че Първата световна война ще свърши, но ако хората не се поучат от грешките си и продължават да не зачитат Бог, нова по-лоша война ще се случи по време на Папа Пий XI, когато нощта е осветена от невиждана светлина. Едно от най-опостушителните и ужасяващи събития в човешката история, а именно Втората световна война, е обявена по време на Северно сияние.

Девата заръчала и на това място да се построи параклис, където хората да се молят.

Малко по малко историята за виденията на децата се разпространява. Семейството на Луция е преживяло много. Децата са измъчвани и затваряни, а родителите им бити и заплашвани. Но на последната дата от тези 6 месеца, 13 октомври 1917 г., на поляната се събират 75 000 човека от цяла Европа. Направени са и доста снимки, които документират случилото се. В този ден вали проливен дъжд. Точно в 12 часа дъждът спира. Всички поглеждат нагоре. Целият разказ за случилото се и кадри гледайте във видеото на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ. 

От 49-та до 53-та година се построява базилика. Кардинали от цял свят четат молитви на всеки кръгъл час. А всеки, които има някаква болка, трябва да изпълзи за колене едно платно, за да измоли от Девата помощ.

Според заръките на Девата третата тайна трябва да бъде разкрита след 1946 г. Самата Луция записва пророчеството на един лист малко преди това и го затваря в плик, който трябвало да стигне до Ватикана. Години наред се пази пълно мълчание, докато притеснението на хората не излиза на преден план. Папата ги успокоява, но какво точно е третото предсказание ще разберете от видеото. То се пази в музея на комплекса.

В музея могат да се видят хиляди предмети, дарени от хора, на които е помогнала Девата. Много известни личности също са потърсили нейната помощ. Ще видите папски одежди, кралски скъпоценности, предмети, принадлежали на различни спортисти, тореадори и актьори. И още хиляди на обикновени хора, благодарни за чудото в техния живот.

Какво се случва с децата? След виденията те са като вцепенени. Братовчедът на Луция спира да говори на 10 години. В рамките на две години след случката двете деца се разболяват и умират. Остава жива само Луция, за да разказва до край историята. Тя става монахиня и живее до 99 години. Умира на 13 февруари 2005 г. Била е канена и във Ватикана.

В магазинчетата около храма се продават различни сувенири, свързани с Девата от Фатима, както и свещи във формата на част от тялото. Ако имате проблем с крак или ръка, купете свещи в такава форма.

Дали вярвате или не, това е избор на всеки. Но мястото е наистина специално, с много силна енергия и тук идват хиляди хора от цял свят, за да се помолят за здраве или да сбъднат най-съкровените си желания.

Всичко това можете да видите в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и да се абонирате за канала ни в YouTube 

СТАТИИ И ВИДЕО ОТ ПОРТУГАЛИЯ

Цветният и вълнуващ Лисабон 

Тайният десерт и съкровището на Гулбенкян 

Тайните на имението Кинта де Регалейра в Синтра 

Там, където свършва земята и започва морето… 

Чудесата на Девата от Фатима 

„Сватбеният град“ Обидош 

Как се живее в най-богатите райони в Португалия? 

Защо Назаре е най-опасното място за сърфиране 

автор: Адриана Русенова

 

 

 

Може също да прочетете

Остави коментар