Шопинг фестивал в Дубай, хотел Атлантис и състезание с камили

от turist

Казват, че Дубай е търговски рай. Затова ще посетим това предаване на вариантите за пазаруване, когато отидете там.

Предаването ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви отведе на единствения по рода си международен шопинг фестивал в Дубай. На едно място са събрани над 200 000 фирми от цял свят, представяйки традиционни стоки на любопитните туристи. Всяка търговска палата е пресъздава къща или замък от региона, а вътре са разположени щандовете със специфични дрехи, бижута, сувенири и храна. Влизайти в  палатите се пренасяме от държава в държава. Така ще се насладим на различната атмосфера, манталитета на хората, културата и традициите. Ще опитаме кухнята на Тайланд, Египет, Китай, Пакистан, Турция, Индия и още много. На огромната площ е събран сякаш целият свят. През средата преминава изкуствена река с лодки. В края на шопинг-градчето има дори луна парк за забавление на малки и големи. Пред всяка палата се изнася традиционна програма с песни и танци, характерни за всяка култура.

Тук ще ви покажем и най-големият мол в Абу Даби, едно прекрасно място за шопинг терапия. Няма да пропуснем и златна улица, където всичко грее от 22 карата злато. Ще видите и дрехи изработени от златни нишки.

Само в това предаване ще ви заведем на състезание с камили, което не е показвано досега. Ще посетим и уникалния хотел Атлантис, копие на хотела на Бахамите. Намира се на края на изкуственият остров палмата. За да стигнем до него, преминаваме през тунел, изкопан под морето.

Пътувайте с Професия турист по света!

Може също да прочетете