Фестивал на ледените фигури в Китай

от turist

28-ият ежегоден фестивал на ледените фигури беше тържествено открит в китайския град Харбин. Той е разположен в един от най-студените региони в североизточната част на страната – провинция Хейлонджианг. Там температурите през зимата падат до минус 15 градуса по Целзий.

Тази година фестивалът се очаква да бъде посетен от близо милион и 300 хиляди души. Гостите и жителите на Харбин ще могат да разгледат най-голямата атракция – града от ледени замъци, който беше построен от близо 15 хиляди работници, работили в продължение на няколко седмици, за да издялат фигурите от огромните ледени късове.

„Отне ни 17 дни да издигнем ледения град. Той е разположен на площ от 600 хиляди квадратни метра. За построяването му са използвани 180 хиляди кубични метра лед. Още 600 хиляди кубични метра сняг бяха допълнително натрупани около фигурите, за да пресъздадем една наистина зимна приказка“ – каза един от създателите, Дзао Хонджун.

Всяка една от ледените фигури е полирана ръчно. Организаторите за поредна година се погрижиха леденият град да бъде подходящо осветен. Около фигурите бяха инсталирани цветни светлини, които допълнително подсилиха блясъка на леда.

източник: ekipnews.com

 

 

 

 

 

Може също да прочетете