Градината на чудесата в Дубай (видео)

от turist

Не някога, а и сега Дубай е пустиня. Но буди възхищение как хората са успели от тази пустиня да направя рай. Градината на чудесата е един от оазисите тук. Мащабът на Dubai Miracle Garden е впечатляващ и е трудно да си го представиш. Тук могат да се видят невероятни конструкции от цветя – огромни патета, гигантско мече, дори цял мравуняк от цветя. Някои от растенията в чудната градина никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив. Разнообразието от цветя е огромно, но най-популярни сред тях са петунии и невен.

Цветята са посадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове или цели композиции. Има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, тунели, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и още много, много цветни чудеса.

Всяка година дизайнът на градините е различен. Така, че връщайки се, всеки път ще изживявате тази цветна приказка отново. Стремежът на Дубай да привлече милиони туристи, създава всевъзможни чудеса. Не само архитектурни неземни творения, но и красиви цветни градини, водопади и реки насред пустинята. Това наистина е градината на чудесата, оазис от цветя, излязъл от дубайска приказка.

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете