На сафари в пустинята на Дубай

от turist
Местните казват: Който дойде в Дубай и не отиде на сафари, все едно не е бил тук!Предаването ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви отведе във вълшебния свят на Дубай. Фантастичният разкош съчетава два свята – две цивилизации – Азиатската, която е съхранила древните традиции и е запазила хората, толкова истински, топли и искрени, и Европейската – донесла на страната съвременните технологии, иновационни и нестандартни проекти.

Ентусиастите от екипа на предаването и този път не пропуснаха да се впуснат в поредното силно изживяване. Те отидоха на сафари в пустинята. Джипове карат по ръба на пясъчните дюни, изкачват пясъчни възвишения и се спускат стремглаво от тях. Местните казват, че който отиде в Дубай и не изживее едно сафари, просто нищо не е видял.

Привечер джиповете се отправят към лагера в сърцето на пустинята. Привечер пясъците са особено омагьосващи. Залезът в пустинята е една от най-романтичните и приказни гледки, които може да си представи човек.

С настъпването на мрака, става все по-студено и потайно. Топлите червеникави цветове на пясъка, сега е мрачен и студен. Но това няма е началото на една весела вечер. В бедуинския лагер, където екипът на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ пристига, ги очаква ориенталска изненада. Това е място, където имат възможност да яздят камила, да си направят временна татуировка с къна, да се облекат в арабски дрехи или да се забавляват с невероятната програма с традиционна музика и танци.

Вечерята е невероятно вкусна – свежи салати, барбекю и десерти, приготвени на момента.

Пътувайте с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ по света и се абонирайте за канала ни в YouTube

СТАТИИ И ВИДЕО ОТ ДУБАЙ

От върха на Дубай – Бурдж Халифа 

Осмото чудо на света – Дубай 

Градината на чудесата в Дубай 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете