Една (не)любовна история в Париж

от Адриана

Париж е определян като един от най-романтичните градове. Тук се говори за любов, различни съдби, невиждани богатства и лукс. С всичко това е свързана и историята на изключително богатия банкер Едуард Андре и съпругата му Нели Жакмар, която се занимава с изкуство.  

Запознават се, когато Андре решава да си направи портрет и поверява тази задача на нея.

През 1881 година Андре и Нели сключват брак. Всъщност това не е била романтична любовна история, а брак по сметка. Те са били изключително различни като хора и интереси. Въпреки това техният съюз се оказва успешен. Общият им дух и вкусове изпълват 13-те години съвместен живот с много щастливи моменти. Без деца, те решават да посветят живота си върху съвместния им проект – създаването на художествена колекция.

Резиденцията, в която живеят е една от най-красивите, построена през 1870 г. за декорация на новия булевард до Триумфалната арка.

Семейната двойка пътувала изключително много по света, като от всяко свое посещение купувала скъп предмет или картина за спомен. Така събрали неповторима колекция, която според някои е оценена поне два пъти по-високо от експонатите в Лувъра. Тук има интересни експонати, който няма къде другаде да се видят.

Какво се случва след смъртта на Едуард Андре и защо обвиняват Нели в незаконно присвояване на наследството на съпруга си, гледайте във видеото на Професия турист и се абонирайте за канала ни в YouTube 

 

СТАТИИ И ВИДЕО ОТ ФРАНЦИЯ:

Париж – град на романтика, парфюми и изкуства 

С корабче по Сена и от върха на Айфеловата кула 

Корсика – тайнствено и желано късче земя 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар