Честита Нова Година от Барселона!

от turist

За испанците казват, че са темпераментни хора, с гореща кръв и весела душа. Те обичат празненствата и умеят да се забавляват. За да изкараме една наистина незабравима Новогодишна нощ, пристигаме в Барселона – един от най-красивите и мистични градове. Мястото, което изибираме да изпратим отминалата година и да посрещнем новата с нови желания и надежди, е ресторант на покрива на арената. А то тук се открива наистина зрелищна гледка към площада. Залагаме на традиционната за Барселона морска кухня и специалитети. Скариди с хайвер, прочутият хамон с броскети и други вкусотии. Посрещат ни с чаша скъпо шампанско или червено вино по избор.

Дългата история на Испания, с различни културни влияния, е довела до уникална кухня с буквално хиляди рецепти и вкусове, характерни за Средиземноморската кухня. Маврите имат силно влияние в Испания в продължение на много столетия и някои техни ястия се приготвят в Испания и в наши дни. Много популярно е и свинското месо. Обикновено го консумират леко недопечено. Според тях така било по-сочно и запазвало много вкусови качества. Съществена съставка в истинското испанско готварство е зехтинът, тъй като Испания произвежда 44% от маслините в света.

Докато хапваме вкусно, купонът вече тече. Настроението е приповдигнато, а забавленията тепърва предстоят.

Малко преди 12 излизаме на терасата. Хиляди, хиляди хора са препълнили площада и улиците наоколо, за да посрещнат новата година. Традиция тук е да се вечеря на ресторант или семейството да се събере някъде на гости, но задължително преди 12 всички са навън. Малки фоерверки има през цялата вечер. Известни изпълнители поддържат доброто настроение на зрителите още от 21:30. Подготвено е невероятно светлинно и лазарно шоу.

А зарята в полунощ…такава не сме виждали!

Как празнуват в Барселона, можете да видите в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ:

Може също да прочетете