Най-евтините плажни дестинации в Европа за 2023

от Адриана

UK Post Office публикува списъка на най-достъпните ваканционни дестинации за лятото на 2023 година. Рейтингът е съставен въз основа на осем ценови показателя, като не се включват самолетните билети или настаняване, защото са строго индивидуални за всеки турист. 

И така…да се гордеем ли, че първото място е за…

1. Слънчев бряг, България

Слънчев бряг е един от най-популярните морски курорти в България. През деня туристите се наслаждават на дългия пясъчен плаж, забележителностите в околността и древните руини. След залез Слънчев бряг се превръща в рай за купонджиите с оживени клубове и барове, отворени до зори.

Бутилка бира тук струва само 2,30 долара, а тристепенно меню за двама, включително бутилка вино, ще ви излезе средно 44 долара.

2. Алгарве, Португалия

Най-южният регион на Португалия е известен със своите живописни плажове, заобиколени от грандиозни златни скали с топли и спокойни води. Около 4 милиона туристи посещават Алгарве всяка година, стичайки се в популярните градове като Фаро и Лагос.

В Алгарве туристите могат лесно да намерят чаша кафе за 1 долар, докато тристепенно меню за двама с бутилка вино ще ви излезе по-малко от 50 долара.

3. Коста дел Сол, Испания

Този регион в южна Испания е популярна плажна дестинация с няколко очарователни града като Малага, Марбея и Михас. Районът привлича много туристи, които идват да се насладят на топлото средиземноморско слънце и да се докоснат до ярката испанска култура.

На Коста дел Сол туристите може да разчитат на цени под 3 долара за чаша вино и около 60 долара за тристепенно меню за двама, включително бутилка вино.

4. Пафос, Кипър

Един от най-популярните туристически райони на Кипър е град Пафос, който се намира на югозападния бряг на острова. Много от най-луксозните курорти на острова се намират съвсем наблизо, а градът е отлична база, от която да изследвате околните плажове, исторически места и планински градове. В Пафос има също впечатляващи археологически обекти, включени в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО.

В Пафос чаша кафе ще ви струва малко повече от 3 долара, докато вечеря с три ястия за двама, включително бутилка вино, ще излезе около 68 долара.

5. Корфу, Гърция

Този красив остров близо до албано-гръцката граница е дом на исторически дворци, фантастични плажове и много страхотни хотели. През годините островът е повлиян от различни култури, включително венецианска, френска и английска, което му придава уникална културна идентичност.

В Корфу туристите могат да купят бутилка вода за 0,55 долара, а тристепенно меню за двама, включително бутилка вино ще ви излезе 60 долара.

6. Фуншал, Мадейра

Португалският архипелаг Мадейра е великолепна европейска дестинация край северозападния бряг на Африка. Морската столица на Фуншал е най-големият туристически център на Мадейра и съществува от 1508 година. Градът перфектно съчетава история, култура, природа и забавления.

Във Фуншал туристите могат да си поръчат бутилка бира за по-малко от 3 долара, докато тристепенно меню за двама, включително бутилка вино, ще им излезе около 70 долара.

7. Майорка, Испания

Най-големият от испанските Балеарски острови отдавна е популярна туристическа дестинация. Майорка предлага на посетителите по малко от всичко – от селски пейзажи и маслинови горички до девствени плажове с легендарни клубове.

В Майорка туристите могат да очакват цени от 2,50 долара за кафе и по-малко от 70 долара за вечеря с три ястия за двама, включително бутилка вино.

източник: www.brat-bg.com

Може също да прочетете

Остави коментар