Остров Корфу – легендата продължава – 2 част (видео)

от turist

Остров Корфу, наричан още с името на речната нимфа Керкира, любимата на Бога на морето Посейдон, е остров, с който се свързват много старогръцки легенди. Това е най-зеленият остров в Гърция, необикновено красив и много различен от останалите гръцки острови. Средиземноморски климат и растителност – маслини, лозя, цитрусови.

В този епизод на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ  ще се разходим до главния град на острова Керкира. Това е място с богата история като най-голямо влияние са оставили венецианците, които са владеели острова дълго време. Екипът на предаването и водещата Адриана ще разгледат Старата крепост, Новата венецианска крепост и Стария град.

Корфу е прекрасно място за почивка и предлага различни места за плаж, от които можете да избирате всеки ден. Островът е е изпълнен с десетки романтични заливчета, с кристално чиста вода и ситен пясък. Най-известните места са Сидира, Касиопи, Палеокастрия, Агиос Тордис.

На острова няма време за скука. Екипът на предаването едва успя да посети и заснеме основните атракции, но много останаха за следващото посещение. На това не толкова голямо пространство са събрани изкушения за всеки – от подводното гмуркане до голф. Едно от най-приятните преживявания е да наемете лодка с прозрачно дъно, за да разгледате подводния свят, а след това морски лъвове да ви изнесат шоу.

Най-добрият начин да обиколите острова е като наемете мотопед, който се предлага навсякъде и то на изключително ниски цени. С него бързо и лесно може да достигнете до всяка точка на острова. След като цял ден Адриана и ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ обикаляха красивите места и се забавляваха от сърце, вечерта трябва да завърши подобаващо – в някоя от многото гръцки таверни. Домакините ще се постараят да приготвят вкусни блюда с местни специалитети и да ви предразположат да се потопите в типичната обстановка с танци и песни до малките часове.

Въпреки всичките удоволствия които предлага, остров Корфу не е сред най-скъпите дестинации. Цената на една нощувка е почти колкото на българското Черноморие, а една хубава вечеря не надвишава 15 – 20 евро. Обслужването е на много високо ниво – вечно усмихнати домакини, готови да задоволят и най-капризните туристи. И всичко това само на 5 – 6 часа с кола от България. Ако не сте били там може да го направите почти по всяко време на годината, защото там сезонът продължава 7 – 8 месеца. Това е Корфу. Не пропускайте следващия сезон да бъдете един от хилядите туристи, които ще помнят този остров за цял живот

Може също да прочетете