Остров Корфу – приказен като легенда – 1 част (видео)

от turist

„Това място трябва да се види! Приказно е като легенда!”, бяха първите думи на Адриана, връщайки се от остров Корфу. Това е най-зеленият остров в Гърция. Наричан още Керкира на името на речна нимфа.  Остров, с който се свързват изключително много древногръцки легенди. Освен природна красота, то е предпочитана дестинация за туризъм и отдих.

Островът има много имена. Наричан е и „Дамата на Йонийско море” заради знаменитото минало, космополитния характер и уникалната си красота. Известен е и като „Смарагдовият остров” заради хълмистия, покрит с борови дървета, маслини, кипариси и евкалипт релеф.

Тук се намира и езерото Корисон, което се смята за природен резерват. Благодарение на ексцентричната си елегантност дворецът Ахилион е една от най-уникалните забележителности в Европа. Всъщност той е известен като дворецът на принцеса Сиси. От цял свят идват туристи тук само заради този дворец. Добре поддържаните градини и алеите в тях ни отвеждат до статуята на любимия й герой Ахил. Екстравагантната принцеса Сиси е била изключително красива жена, с дълга разпусната коса, много тънка талия и се говори, че именно тя е измислила диетите. Поне жените да знаят на кого да се сърдят.

Гостоприемството на жителите на острова е не просто любезност, а техен начин на живот. Корфу е идеалното място, което можете да изберете за своята ваканция.

Притегателно място за всички туристи и символ на Корфу е Мишият остров. На него има женски манастир, зад който високи кипариси пазят параклис от 13 век.

Място, което не трябва да се пропуска на остров Корфу е Палеокастрица – тюркоазена вода, прекрасни плажове, сгушени между маслинови, лимонови и кипарисови градини. Това място е свързано с поредната легенда. Екипът на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ наема лодка, за да стигне до Сините пещери и скалата Лъвска глава. След това, завладени от видяното, посетиха  най-романтичното и пленително място на острова – Сидери. Там е и Тунелът на любовта, в който много мъже да доказвали любовта си през годините.

В предаването ще видите и остров Корфу през нощта – завладяваща мистика, романтика и приказна атмосфера.

Може също да прочетете