Подземен град и кратер на вулкан в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ

от turist

В поредния епизод на туристическото предаване ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви покажем подземен град, в който в миналото са живели хора. Достигаме на 45 м. дълбочина под земята, като градът продължава още надолу, но не е изследван. В него хората са се криели от врагове и са прекарвали по 2-3 години, без да излизат на повърхността. Имали са спални, винарна, дори църква, така че нищо да не им липсва. Това е само един от многото подземни градове, създадени в този район. Били са свързани с подземни тунели, дълбоко под земята и са разполагали с много добра вентилация.
В предаването ще видите още кратер на вулкан – един от тези, които са образували природния феномен Кападокия. Днес той е запълнен с подпочвени води. Ще ви покажем и един от многото Кервансараи, благодарение на които търговията процъфтява. Били са разполагани на 50 км. един от друг, като всичко в тях е било изцяло на издръжка на държавата. Целта е била търговците да пренощуват в тях, за да не бъдат ограбвани. Днес в него може да се наблюдава религиозният ритуал на дервишите като туристическа атракция.

Ритуалът на дервишите е тайнствен и особено магнетичен. По принцип малко хора се допускат да го гледат, освен ако не е направен за туристи. Но дори и в този случай е забранено да се снима. Само предаването ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви покаже кадри, заснети със специално разрешение.

Пътувайте с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ по света и се абонирайте за канала ни в YouTube

СТАТИИ И ВИДЕО ЗА КАПАДОКИЯ:

Кападокия – земята на красивите коне

С балон над Кападокия

Мустафапаша и ритуал на дервиши в Кападокия

Кой живее в скалите в Кападокия?

На шопинг в Кайсери и Аванос 

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете