ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ от красивия остров Малта

от turist

ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви покаже интересна поредица за не толкова добре познатия все още в България остров Малта. Специално за екипа на туристическото предаване, с помощта на организаторите от „Marianna & Co“, Агенцията по туризъм издаде разрешение за заснемане на уникални обекти, някои от които никога не са отваряни за туристи.
Малтийският архипелаг, състоящ се от островите Малта, Гозо и Кaмино, е разположен в самия център на Средиземно море, на около 90 км от Сицилия и 230 км от Северноафриканското крайбрежие. Остров Малта е с размери 27 х 15 км. А Гозо е почти два пъти по-малък.
В Малта няма реки, езера, планини. Типичният малтийски пейзаж във вътрешността на острова е разлети хълмове, с малки ниви по тях, отделени една от друга с каменни огради или …кактуси. Но за сметка на това крайбрежната ивица предлага голямо разнообразие от природни красоти.
Разходката из Малта започва от старата столица – Мдина. Специално за ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ отвориха вратите на уникален палат, запазен в автентичния си вид, с колекции на изключително ценни предмети. Там се намира един от трите уникални часовници в света, който отброява 10-часов ден.
Ще видите и третата по големина катедрала – Моста, в която през Втората световна война пада бомба и не гръмва. Самата бомба е запазена и може да се разгледа отблизо.
Екипът на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ имаше и честта да  обядва в разкошен ресторант на брега на морето по покана на висш представител от Агенцията по туризъм. Ястията бяха едни от най-изисканите на острова, а кухнята невероятно вкусна.
Черешката на тортата по време на посещението си в Малта е един от най-скъпите комплекси с бизнес център, петзвезден хотел, частно яхтено пристанище, на което са спряли яхтите на световно известни личности.

Може също да прочетете