Лилавият остров

от Адриана

Колкото и любим да ни е определен цвят, дали можем да живеем само с него? Може би отговорът се намира на лилавия остров Бануол в Южна Корея. Тук всичко е в лилаво – сградите, улиците, мостовете, цветята. В ресторантите се сервира лилав ориз в лилави купички. Общо взето всичко е „Цвят лилав“.

Това е една наистина уникална дестинация за почивка. Намира се до западното крайбрежие на страната. Идеята за това цветно преобразяване идва от лавандуловите полета в района. 400 сгради и всичко останало е боядисано в пурпурния цвят, а в проекта са вложени 4 250 000 долара.

Нестандартната идея привлича и много туристи. Само между юни и август, 2020 е посетен от над 100 хиляди души. През 2018 година, Бануол и съседния остров Бакий приемат над 490 хиляди посетители.

Двата острова са свързани с мост, който също е лилав.

Лилавият цвят е избран не само, защото изглежда много добре, но защото той има и много специално значение. Този цвят бива свързан с благородство, лукс, мощ и амбиция, но може да означава и богатство, екстравагантност, креативност, мъдрост, мир, гордост, независимост и дори магия.

До острова се стига за около 6 часа с кола от столицата на Южна Корея – Сеул. Но пристигнете ли там, ще се насладите на лилавата феерия, да хапнете лилави ястия в местните ресторанти или да отседнете в семеен хотел. Поради големия интерес обаче, всичко е с резервации за доста време напред.

Та, бихте ли живели само с един цвят?

снимки: istinskiistorii.com

Може също да прочетете

Остави коментар