Да си купиш имот в Тайланд?

от Адриана

Екзотичният о-в Пукет все по-силно приковава вниманието, превръщайки се в луксозно място за почивка и забавление. Стъпвайки на острова, все повече хора не искат да си тръгват. Омагьосани от него, се връщат за по-дълъг период от време или направо се местят да живеят. Но заслужава ли си да си купите имот там и какво точно да изберете? За това разговаряме с Яна Вараксина, собственик на агенция за недвижими имоти и фирма за управление на имоти.

Яна и съпругът й идват на острова преди 10 години и го избират за свой дом и бизнес. „Всъщност, ние го избрахме заради климата. Тук имаме много хубаво време, прекрасна природа, красиви плажове. И в същото време имаме страхотна инфраструктура, много магазини, ресторанти, различна кухня. Имаме доста места за забавление. Всичко необходимо за живеене и лайфстайл“, казва Яна. Тя обръща внимание и на местоположението на острова – близо е до други острови и градове, като Банкок, Сингапур, Хонг Конг и още много.

„Обичаме и хората. Общуването и комуникацията с хората е наистина много добра“, казва още тя.   

Яна избира да работи в сферата на недвижимите имоти, защото има достатъчно натрупан опит. „Островът е предпочитан не само за живеене, но и за инвестиции. Има и много добри условия за деца – училища, детски градини. Вече споменах и за многото и различни магазини. Просто е лесно да се живее“, категорична е тя. Според нея Пукет е най-доброто място за инвестиране, защото се развива като луксозна туристическа дестинация. „Има красива природа и плажове. И земята за строителство не е толкова много тук. Което означава, че цените на имотите ще растат, както и цената на земята“, уточнява Яна.

Какво се търси най-много – апартамент, вила или земя, къде са предпочитани райони и какви са цените на имотите, вижте в интервюто в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни в YouTube 

автор: Адриана Русенова 

Може също да прочетете

Остави коментар