Българин е звезда в Южна Корея

от Адриана

Да стигнеш до Южна Корея и да срещнеш българин!  И то млад, успял, известен, талантлив и не на последно място – хубав мъж.

Михаил Ашминов или както го наричат корейците – шеф Микаел, е собственик на единствения български ресторант в Сеул, а от няколко години е и телевизионна звезда. Той е част от най-гледаното готварско шоу в Корея и не може да измине буквално няколко метра по улицата, без някой да му поиска автограф или да се снима с него.

Мишо е единственият чужденец, сред осемте майстор-готвачи на шоуто и популярността му става повод много корейци да започнат да се интересуват от България, да я посещават и дори да учат български език!

Другото, с което е известна страната ни, е киселото мляко. Корейците дори си внасят закваска от страната ни и си приготвят кисело мляко в домашни условия.

Ресторантът на Мишо се намира на най-известната улица със заведения в Сеул и не можете да го посетите, без резервация. В него се предлага българска кухня, а корейците обичат да похапват шопска салата, кебапчета и кюфтета. Ресторантът, с цветното име „Зелен“, е направен като българска възрожденска къща.

Специално интервю с Мишо гледайте в ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирайте за канала ни в YouTube

 

ОЩЕ СТАТИИ И ВИДЕО ОТ ЮЖНА КОРЕЯ:

Южна Корея – нереална действителност 

Южна Корея – какво ли ни очаква? 

От върха на Сеул – Телевизионната кула (Южна Корея) 

Дворецът със сложното име Кьонгбоккунг в Сеул (Южна Корея)

автор: Адриана Русенова

Може също да прочетете

Остави коментар