Гигантски дървета в Сингапур

от turist

Една от най-големите забележителности в Сингапур са градините край залива. Те са безупречно подредени, но създават усещането за хармония, спокойствие и любов към всяко цвете и растение.

Няма как да пропуснете супердърветата. Те представляват вертикални градини с височина от 25 до 50 метра. Всъщност, тяхната дейност е да събират дъждовна вода, да генерират слънчева енергия и да охлаждат сградите в района. Направени са изключително креативно. Между тях има висящ мост, по който можете да се разходите и да погледнете градините от високо. А входът е през дънера на едно от дърветата. Можете дори да се качите на върха на най-високото от тях. В парка има представители на растения от различни климатични области. Има и градини на всяка етническа група в Сингапур – китайска, индийски и малайска. В най-голямата стъклена оранжерия в света са пресъздадени условията на различни климатични области. Така имаме уникалния шанс да видим редки цветя и растения.

Започнете своята обиколка през деня. Най-красивите снимки стават по залез слънце. След това гледайте и светлинното шоу на дърветата, което започва към 20:00. Шоуто на дърветата е очарователна феерия от светлини и ефекти, синхронизирана с музика. Градините нямат вход, така че можете да се разхождате спокойно по всяко време. Шоуто е едно от най-популярните в Сингапур. Продължителността му е между 12 и 15 минути.

Създаването на супердърветата е вдъхновено от тропическите дървета. Построени са от бетон и стомана, на които са закрепени панели за засаждане на растения. Благодарение на тях по тялото на тези гигантски изкуствени дървета са засадени повече от 100 000 растения от над 200 вида.

Градините са построени върху изкуствено създадена в морето земя. Общо цената на изграждането, без цената за земята, е в рамките на над 1 млрд. долара. Ежегодните разходи са 58 милиона долара, от които по-голямата част е за поддръжката на оранжериите. Броят на посетителите расте непрекъснато, като до 2018 г. са над 50 милиона.

И като един добър завършек на деня, се качваме на последния етаж, в бара на Марина бей, за да се насладим на чудната панорама и да изпием по едно студено питие. Все пак днес доста се уморихме. Пожелаваме ви приказни емоции и пътувайте с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и следващия път. Абонирайте се за канала ни в YouTube

 

автор: Адриана Русенова

СТАТИИ И ВИДЕО ЗА СИНГАПУР:

Гигантски дървета в Сингапур 
Сингапур – град от бъдещето 

 

Може също да прочетете