Да изживееш Куба с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ

от turist

Едно от най-магичните си и екзотични пътешествия изживя екипът на предаването ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ. Неуморните пътешественици съчетаха почивката със заснемането на поредния епизод на предаването сред бели пясъци, карибско море и полъх на носталгия. Екипът на туристическото предаване този път посети Куба – една от най-желаните и магнетични дестинации. С голямо вълнение водещата Адриана разказа за столицата Хавана, наричана град на носталгия. „Това е място, където времето е спряло някъде около 1950 година. Страна, потънала в безвремие“, разказа тя.

 

Пътуването на екипа започна екстремно още от кацането в Хавана, когато установиха, че куфарите им са загубени. Така се оказаха в Хавана на 25 градуса само с техника и…зимни дрехи. Който има спомени от преди години, знае какво означава изразът: „няма нищо по магазините“. Трудно се намират не само дрехи и обувки, но дори и лични принадлежности, като самобръсначки и четки за зъби. За тези емоции ще ви разкаже самата тя в предаването. След няколко часа обикаляне екипът на предаването успяват да си набавят неща от първа необходимост и заминават за Варадеро. Това е първият и най-голям курорт с плажна ивица над 20 километра. Според Адриана Варадеро е едно късче от Рая с бял пясък, сини прозрачни води и палми с кокосови орехи. Туризмът се разраства след като американският милионер Дюпон построява свое имение на полуострова в началото на 30-те години на 20 век. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870 година. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имотите на богаташите са национализирани.

В предаването ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ Адриана ще ви разкаже още за Санта Клара и Че Гевара, уникалния Тринидад, защитен от ЮНЕСКО, приказния Сиенфуегос с френска архитектура и неповторимата Хавана. Ще видите и части от легендарното представление на Тропикана.

Гледайте в Професия турист и се абонирайте за канала ни ТУК

 

 

Може също да прочетете