Варадеро – приказка за Рая (видео)

от turist

Варадеро е първият и най-голям курорт в региона на Карибите. Плажната ивица на това приказно място не само, че е сякаш нереална с пухкавия бял пясък и сапфирано синя вода, тя е дълга и над 20 километра. Някога на това място човешки крак не е стъпвал. Дори и сега в североизточната част на полуострова са се съхранили девствени гори и плажове.

Независимо в кой хотел сте настанени на полуострова на всеки 20 минути има двуетажни кабрио автобуси, които ви взимат от спирка, в близост до хотелите и ви оставят в центъра на Варадеро. Билетчето струва 5 евро и важи и за двете посоки.

Варадеро е разположен на полуостров Икакос, на 140 километра източно от Хавана, на източния край на магистралата Виа Бланка. Полуостровът е широк само километър и половина в най-широката си част и практически е отделен от остров Куба чрез канала Кауама. Тази ивица земя се води към основната островна част. Тук се отбелязва и най-северната точка на Куба — Пунта Икакос, на носа на полуострова.

Туризмът във Варадеро се разраства след като американският милионер Дюпон построява свое имение тук в началото на 30-те години на 20 век. Преди това полуостровът привлича посетители още от 1870 година. След Кубинската революция плажовете са отворени за обикновените хора, а имотите на богаташите са национализирани.

Днес Варадеро е малък и изключително спокоен курортен град с бляскаво минало. Преди Кубинската революция (1953-1959), тук често са почивали холивудски актриси и популярни посетители на казината. Ал Капоне дори е имал къща тук, която днес е превърната в ресторант.

Любителите на спорта е добре да знаят, че единственото голф игрище на територията на Куба, се намира именно във Варадеро. Съвсем наблизо е и град Матанзас, където афро-кубинската музика и танци създават вълшебна атмосфера. Тук се предлагат и многобройни атракции за всеки вкус: гмуркания с цел разглеждане на потънали кораби, наблюдение на птици, риболов, водни спортове. На юг пък има огромна блатиста местност, пълна с крокодили. До нея се организира и екскурзия.

Куба, която се състои от едноименния остров и няколко малки архипелага, е известна с перфектните си плажове, а Варадеро се смята за перлата в короната. От тук много лесно се стига до Хавана, така че можете да отидете на екскурзия до столицата и да се запознаете с автентичната кубинска култура. Ако пък не ви се обикаля, просто се излегнете на някой плаж и се наслаждавайте на слънцето и морето.

Едно е сигурно – екзотиката и очарованието на Варадеро ще ви пленят завинаги и ще мечтаете да се връщате отново и отново. Ваканцията тук определено си заслужава.

Всичко това и още можете да видите в предаването ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ:

Може също да прочетете