Тропически Рай ли е Краби?

от Адриана

О-в Пукет се смята за едно от най-популярните места за почивка в Тайланд. Но напоследък районът на Краби също привлича много туристи. Сравнение с острова, е доста по-спокойно, по-евтино и предлага красиви плажове, отвесни скали и непроходими джунгли. Хотелите също са на добро ниво, както и ресторантите и баровете.

Ние тръгнахме с кола от Пукет, но в Краби има летище. Ако не ви се пътува няколко часа, можете да вземете вътрешен полет.

За храмът на тигъра казват, че е едно от най-интересните места тук. Затова първо спираме на него.

Пещерата на тигъра е огромна и отнема време, за да се посети. Тук има много интересни сгради. Няма как да не ви направи впечатление Пагодата. Разказаха ни, че тя е над 90 метра и е най-високата в Тайланд.

Има и доста маймуни. Внимавайте с тях, защото изглеждат сладки, но са много ловки и бързо могат да ви откраднат нещо. А още по-лошо е, ако ви ухапят или надраскат.

От тук тръгват 1237 стъпала до върха на планината. Гледката си заслужава, особено ако се качите сутрин или на залез слънце. Има няколко нива, на които можете да си поемете дъх и да се насладите на откриващата се панорама. Задължително си вземете вода и бъдете с подходящо спортно облекло. Някои от стъпалата са хлъзгави или пък неравни.

 

Отиваме към града. Тайланд е известен с качествените перли. Освен красивите сувенири от миди, рапани и охлювчета, препоръчвам да си купите перли. От нюансите ще ви се замае главата, както и от размерите им. Цените са доста добри, а можете да договорите и отстъпка. Ще ви направят и тест, за да ви покажат, че са истински. А как се проверява дали перлата е истинска, гледайте в ТУК.

В района на Краби има различни плажове. От бял пясък и кристално синя вода до жълти плажове, скалисти брегове и така характерната изумрудено зелена вода. Но повечето хубави места са достъпни само с лодка.

Най-популярните плажове са в района на полуостров Рейли. От морето стърчат  живописни скални острови, покрити с буйна тропическа растителност.

Завършваме хубавия ден с бар с жива музика. Изключително приятно място, с хубава атмосфера и приятна обстановка. Много популярни в Тайланд са танците с огън, ако мога така да ги нарека. Представляват специфични движения, които образуват огнени форми във въздуха.

Разходете се в Краби с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и се абонирате за канала ни в YouTube

Потърсете и други статии за о-в Пукет и Тайланд в сайта на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и гледайте видеата в канала ни

още снимки:

автор: Адриана Русенова

 

Може също да прочетете

Остави коментар