ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ гостува на „Велинград СПА столица на Балканите“

от turist

Екипът на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ имаше удоволствието да присъства на празненствата по случай една година от обявяването на Велинград за СПА-столица на Балканите. Празненствата започнаха още на 2 юли и продължиха цяла седмица, като всеки ден беше организирано различно събитие за жителите и гостите на града.
Велинград се намира в Западните Родопи и е известен с множеството си санаториуми, лечебници и модерни СПА-центрове. Градът е много подходящ за почивка и разходки. Едно от най-подходящите места за отдих е езерото Клептуза. То е едно от най-романтичните и тайнствени кътчета на Велинград, тъй като от него извират до 1200 литра студена вода в секунда. Също така туристите могат да хванат летен загар в някои от плажовете с минерална вода, които се посещават и от чужденци.
Историческият музей на Велинград е богато аранжиран и разполага с няколко зали, които показват различни любопитни факти от бита на древните българи. Една част от него е родната къща на партизанката Вела Пеева и е посветена на нейния живот. В музея има също така и зала, посветена на оперния певец Ивайло Гюров, който е роден във Велинград, а друга показва различни техники и модели за рисуване на Великденски яйца.

Може също да прочетете