Македонска приказка с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ

от turist

Този път ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви разкаже една македонска приказка. Предаването беше на гости на съседна Македония. „Пътешествието започна от столицата – Скопие, където се разходихме по главния площад, посетихме църквата „Св. Спас“, в чийто двор е запазен саркофага на Гоце Делчев, разгледахме къщата на Майка Тереза и се качихме на крепостта Скопско кале, от която се открива невероятна гледка към целия град“, разказва Наталия. Тя сподели, че са ги посрещнали по съседски топло и с отворени сърца.

Истинската приказка е започнала в Охрид, разположен на източния бряг на прочутото Охридско езеро. „Романтиката на това място е неповторима“, споделя Наталия с усмивка. Името на града произлиза от македонското „лихнидос“, което означава „светъл град“. В сините и бистри води на езерото се отразяват обсипаните с възрожденски къщи и средновековни църкви хълмове. В съчетание с прекрасната архитектура и изключителните природни особености, старините създават в Охрид една неповторима атмосфера.

ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ се разходи и до манастира „Св. Наум“, прочутите Билянини извори и се повози на лодка из река Црни дрим, която е истински природен феномен. „На път към България се отбихме в Битоля, който се слави с това, че в него живеят най-красивите македонки“, намигна операторът на предаването. Символ на града е часовниковата кула или, както местните я наричат, Саат кула. Изградена е от здрави каменни стени, масивни спираловидни стълби, дървени конструкции и голям купол.
Препоръчваме ви да посетите тази дестинация и сами да прочетете тази Македонска приказка.

Може също да прочетете