ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ обикаля приказната Австрия

от turist

„Това беше едно приказно пътешествие. Австрия е страна, в която бих се връщала непрекъснато“, възкликна Наталия, връщайки се от поредната обиколка на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ. Тя разказа, че за краткото време са успели да посетят градовете Инсбрук, Залцбург и Грац.
Снимките на новият епизод на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ започват от Залцбург, известен най-вече с това, че Моцарт се е родил там. Запазени са двете къщи, в които е живял. Градът е малък и спокоен, но крие интересни забележителности и природни красоти. Някои от тях са невероятният замък Мирабел, известен с красивите си градини във френски стил, както и крепостта, която се издига на висок хълм, популярна с това, че никога не е била превземана.
Следващата спирка на пътешествениците беше в Инсбрук, известен най-вече с добрите си условия за практикуване на зимни спортове като каране на ски, сноуборд, колоездене и други. В града се намират едни от най-хубавите ски-писти, както и известната ски-шанца, на която няколко пъти са се провеждали Олимпийските игри.

Екипът на предаването остана удивен от красивите забележителности в Инсбрук. Известният Златен покрив, Арката, колоната на Света Ана, Империор Палас, Музеят на модерното изкуство и Дворецът Амбрас са само част от тях.

ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ не пропусна да посети и единственият в света музей на Swarowski.

Последният град, който посетиха „професионалните туристи“ беше Грац. Той е център на провинция Щирия и е вторият по големина в Австрия. Характерни за него са малките улички и старинните къщи с огромни вътрешни дворове, чиито входове знаят само местните. Операторът засне невероятни кадри от крепостта, издигаща се високо над града. Наталия остана очарована от сградата на модерното изкуство, които местните наричат Bubble; Оръжейната палата, в която се помещават повече от 30 000 оръжия и брони; изкуствено създаденият остров Murinsel и много други.

Гледайте предстоящите предавания на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ, за да видите тези и още много други интересни забележителности и любопитни факти.

Може също да прочетете