Единственият ТВ екип, заснел най-новите обекти в Истанбул!

от turist

Тази седмица ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви пренесе в неповторимият и така привлекателен Истанбул. След като миналият път Адриана разходи зрителите из историческия център на града и ги запозна най-общо с историята на космополитния град, тази седмица ще се позабавлявате искрено с екипа на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ и ще видите най-новите придобивки на града.

Разходката започва от площад Таксим – модерният център на Истанбул и продължава по Истиклял. Там са разположени най-новите и модерни търговски центрове, барове и заведения. Ще видите и катедралата Сан Антонио, след което Адриана ще ви покаже най-старото метро в Европа, наречено Електричка. Преминаваме по музикалната улица, за да стигнем до Галатската кула, откъдето за първи път полита човек със собствено направени криле.

В този брой на предаването ще се разходите и с корабче по Босфора. Ще плавате покрай най-скъпите къщи, разположени по брега, както и някой от аристократичните вили, снимани в турските сериали. След като се насладите на едно от най-романтичните места ще слезете на Азиятския бряг и ще посетите лятната резиденция Бейлярбей, където е подписан Санстефанският мирен договор.

Няма да пропуснем и най-пищният дворец в Истанбул – Долма Бахче. Само в този брой на Професия турист ще видите стаята, където е починал бащата на Турската република – Мустафа Кемал Ататюрк. Тук е и най-големият ръчно тъкан килим 124 кв.м, както и най-тежкият полилей 4,5т.

Няма да пропуснем и да плуваме с рибите в един от най-големите аквариуими в света – Turkoazoo.

Този път ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви заведе и на най-новите места в Истанбул. Благодарение на партньорите на предаването – туристическа агенция Караджъ Турс, ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ е първият телевизионен екип, който получи разрешение да заснеме единствения на територията на Турция – Музей на восъчните фигури. Заедно с Адриана ще полетите на хеликоптер над Истанбул и ще се качите на последния етаж на най-новия небостъргач, откъдето се открива единствената по рода си панорамна гледка над града.

След тази зашеметяваща панорама ще се разходите и в Мини Турция, където на огромна площ са разположени макети от цялата Османска империя.

Денят завършва в традиционен турски ресторант с една от най-добрите шоупрограми в Истанбул.

Може също да прочетете