ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ от Анталия (2 част)

от turist

Във втората част на предаването, посветено на Анталия, екипът на ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ ще ви покаже древния град Аспендос, който някога е бил съвсем отделно кралство. Както всички градове, той разполага с театър, построен 161-180г по времето на Марк Аврелий. Капацитетът му е 15 хил души.

Друга спирка на екипа е водопадът Манавгад, който е висок е 2 м и широк 60 м. Това е единствената река в Анталия, която е плавателна. Водата е много чиста.

Посещаваме и храма на Аполон, намиращ се в местността Сиде. В друга част на курорта Анталия – селището Алания, ще влезем и в пиратска крепост, по-късно обитавана от римляните и византийците. В близост се намира и красива пещера, известна със своите лечебни свойства.

Интересен факт, който научи ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ е, че в Анталия кактусите не са само за красота, те стават и за ядене. Напълно готови са през август, когато плодовете придобиват жълт цвят и на вкус приличат на киви. Единственият проблем са бодличките. Обикновено плодът се бере рано сутрин, когато бодличките са по-меки.

Може също да прочетете