Най-странните опити за чекиране на багаж

от turist

Всички сме били в подобна ситуация – опашката пред гишето за чекиране на багаж, когато изведнъж осъзнавате, че трябва да извадите нещо от багажа си или че е малко по-тежък заради допълнителните малки неща, които сте си купили, докато сте били на почивка, пише CNBC.

Например относително скъпа бутилка вино от италианска изба, която сте посетили в Тоскана. Да я отнесете до вкъщи само по себе си е предизвикателство.

Малцина от нас обаче са се опитвали да чекират като багаж чанти пълни с…пясък.

Според Virgin Atlantic това е единственото нещо, което двама души, влюбили се на остров Гренада, са опитали да чекират като багаж при полета си към къщи. Те също така се опитали да вкарат чанта с пръст и кокосово дърво на самолета.

Последното проучване на авиокомпанията сред служителите си по чекиране на багажа показва, че клиентите на Virgin Atlantic са едни от най-странните хора в света.

Семейството на една пътничка докарало вана на летище JFK в Ню Йорк, очаквайки тя да бъде чекирана като багаж. Според Virgin ваната дори не била опакована и жената просто се появила с нея на гишето.

Друг пасажер се опитал да чекира огромна пита сирене, а друг очаквал да може да чекира двигател от автомобил като багаж.

Летище JFK е виждало опити за чекиране на някои наистина странни видове багаж, според Virgin.

Пътник се опитал да чекира мъртва крава, обвита в найлон, докато друга пасажерка се опитала да се промъкне в самолета с домашния си любимец – тарантула, скрита в палтото й. Служители на Virgin помнят и как веднъж пътник се опитал да чекира чанта с прибори за хранене, които бил откраднал от предишен полет на компанията.

Разбира се, нито един от изброените по-горе случаи за вкарването на подобни неща на самолет не е бил успешен.

Източник: https://profit.bg

Може също да прочетете