Най-грозният хотел в историята на човечеството

от turist

Хотелът Ryugyong има славата на „най-грозния хотел в историята на човечеството“. Сградата, която се намира в Пхенян, Северна Корея, след 25 години на строителен хаос, все още не е завършена, но може най-накрая да отвори вратите си през 2012 г., пише Telegraph.uk.
Списание „Esquire“ реши през 2008 г. – малко произволно наистина – да присъди на хотел Ryugyong в Северна Корея титлата „най-грозна“ сграда на планетатa. „Дори и за комунистическите стандарти, този хотел с 3000 стаи е ужасно грозен“, заключи списание тогава.
Хотелът, чието име означава „столица на върбите“, е на 105 етажа с форма на пирамида. Строителството е започнало през 1987 г. и първоначално било планирано да завърши през 1989 г., но разпадът на СССР през 1991 г. окончателно погреба проекта, преживял и без това няколко забавяния. Нещата около сградата започнаха да се активизират преди три години, след като египетски консорциум, специализиран в областта на далекосъобщенията и строителството, Orascom Group, реши да се присъедини към проекта.
Сградата с височина 330 метра и е 40-тата най-висока сграда в света и четвъртият най-голям хотел в света.
След всички тези перипетии, донесли на хотела прякори като „хотелът на смъртта“ и „хотелът-призрак“, на интернет страницата му бе обявено, че той частично ще отвори врати през 2012 г.. Тази дата не е случайно избрана, тъй като тя съвпада със стогодишнината на Ким Ир Сен, който комунистическата монархия възнамерява да отпразнува със стил.

Пътувайте с ПРОФЕСИЯ ТУРИСТ по света и се абонирайте за канала ни ТУК

http://www.youtube.com/@ProfesiaTuristИзточник: profit.bg

Може също да прочетете